17 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Prohibit construir a Aiguafreda i a bona part de la platja de Pals: els detalls del nou Pla Urbanístic al Baix Empordà

El Pla director urbanístic de la Costa Brava que el govern ha aprovat inicialment blindarà entorns protegits i posa unes condicions restrictives per fer noves construccions

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Prohibit construir a Aiguafreda i a bona part de la platja de Pals: els detalls del nou Pla Urbanístic al Baix Empordà
Loading
/

La cala d’Aiguafreda de Begur quedarà blindada de noves construccions, així com bona part de la platja de Pals. És l’anunci que ha fet el govern de la Generalitat aquest dilluns, dia en què s’ha aprovat inicialment l’esperat Pla Director Urbanístic de la Costa Brava. A trets generals, el document prohibeix més de 15.000 noves construccions a tot el litoral gironí a espais protegits naturalment.

En canvi, hi ha entorns com la pedrera de S’Antiga de Begur o Aigua-Xelida de Palafrugell que no es toquen. Ara bé, totes les noves llicències que es donin a partir d’ara hauran de complir uns requisits que el govern qualifica de restrictius. Tampoc es podrà aturar la polèmica obra de Sa Riera Líving perquè ja té llicència d’obres, tot i que sí que es prohibeix construir just a sobre.

El secretari d’Hàbitat Urbà, Agustí Serra, ha deixat clar que aquest pla és el més ambiciós de protecció del medi natural que s’ha fet mai a tot l’Estat.

I destaca que han intentat de totes totes evitar haver de pagar indemnitzacions.

Repassem a continuació els efectes d’aquest Pla Director Urbanístic als municipis afectats.

  • A Torroella de Montgrí es desclassifiquen dos terrenys no litorals de la carretera a l’Estartit.
  • A la platja de Pals, es prohibeix construir 582 habitatges a la zona del paratge de Rodors. A la zona de Rodors-roca blanca, en canvi, sí que es deixen fer 304 habitatges, tot i que es fa una reducció respecte als 635 previstos.
  • A Begur, es desclassifica tot Aiguafreda i es prohibeix fer 374 habitatges a més de 56 hectàrees. També s’anul·la el sector de Sa Riera, tot i que és important remarcar que es tracta d’unes parcel·les diferents que les de Sa Riera Living que sí que es podrà seguir construint. En canvi, no es fa cap modificació a la pedrera de s’Antiga, i es podrà seguir amb la construcció dels xalets que han fet una bona queixalada a la muntanya.
  • A Palafrugell, el Pla Director no hi entra perquè ja té la normativa urbanística modernitzada. Per tant, es podran donar llicències de construcció a Aigua-Xelida. Això sí: s’hauran de complir unes noves normatives urbanístiques que obligaran a canviar el projecte de xalets Aiguacel previst. Així ho explicava Serra.
  • A Sant Feliu de Guíxols es prohibeix construir a la zona “Enamorats” perquè és inundable. En canvi, tota la resta de sectors queden sense revisió i s’hi podrà construir.
  • A Santa Cristina d’Aro, i per obligació judicial, es modifica el projecte de golf i complex de dos hotels, 211 habitatges i un camp de golf per passar a deixar construir 64 habitatges. A més, es prohibeix construir 380 habitatges al sector Camí Vell.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -