6.4 C
Pals
Dilluns, 27 Gener 2020

Prohibit construir a Aiguafreda i a bona part de la platja de Pals: els detalls del nou Pla Urbanístic al Baix Empordà

El Pla director urbanístic de la Costa Brava que el govern ha aprovat inicialment blindarà entorns protegits i posa unes condicions restrictives per fer noves construccions

El més llegit

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

El baix-empordanès Enric Auquer guanya el Goya al millor actor revelació

L'actor de Verges Enric Auquer guanya el Goya al millor actor revelació i el dedica a totes les antifeixistes del món.

Un centenar de voluntaris netegen les platges de Palamós

Prop d'un centenar de persones van participar ahir en la neteja de les platges de Palamós després dels efectes...

VÍDEO: El temporal Glòria es menja la sorra de Calella de Palafrugell

Els passejos marítims de molts municipis estan tancats, pel perill de les fortes onades. Un dels casos és el de Calella de Palafrugell, on l'aigua ha arribat fins les cases i s'ha menjat la sorra

Ullà es connecta a l’aigua de Torroella

Aquesta aigua continua sense ser potable: no es pot beure ni cuinar amb ella, però sí dutxar-se, rentar la roba o els estris de cuina
Daniel Cortés Morés
Daniel Cortés Moréshttp://danicortes.cat
Coordinador de redacció i responsable de projectes de Ràdio Capital

La cala d’Aiguafreda de Begur quedarà blindada de noves construccions, així com bona part de la platja de Pals. És l’anunci que ha fet el govern de la Generalitat aquest dilluns, dia en què s’ha aprovat inicialment l’esperat Pla Director Urbanístic de la Costa Brava. A trets generals, el document prohibeix més de 15.000 noves construccions a tot el litoral gironí a espais protegits naturalment.

En canvi, hi ha entorns com la pedrera de S’Antiga de Begur o Aigua-Xelida de Palafrugell que no es toquen. Ara bé, totes les noves llicències que es donin a partir d’ara hauran de complir uns requisits que el govern qualifica de restrictius. Tampoc es podrà aturar la polèmica obra de Sa Riera Líving perquè ja té llicència d’obres, tot i que sí que es prohibeix construir just a sobre.

El secretari d’Hàbitat Urbà, Agustí Serra, ha deixat clar que aquest pla és el més ambiciós de protecció del medi natural que s’ha fet mai a tot l’Estat.

I destaca que han intentat de totes totes evitar haver de pagar indemnitzacions.

Repassem a continuació els efectes d’aquest Pla Director Urbanístic als municipis afectats.

  • A Torroella de Montgrí es desclassifiquen dos terrenys no litorals de la carretera a l’Estartit.
  • A la platja de Pals, es prohibeix construir 582 habitatges a la zona del paratge de Rodors. A la zona de Rodors-roca blanca, en canvi, sí que es deixen fer 304 habitatges, tot i que es fa una reducció respecte als 635 previstos.
  • A Begur, es desclassifica tot Aiguafreda i es prohibeix fer 374 habitatges a més de 56 hectàrees. També s’anul·la el sector de Sa Riera, tot i que és important remarcar que es tracta d’unes parcel·les diferents que les de Sa Riera Living que sí que es podrà seguir construint. En canvi, no es fa cap modificació a la pedrera de s’Antiga, i es podrà seguir amb la construcció dels xalets que han fet una bona queixalada a la muntanya.
  • A Palafrugell, el Pla Director no hi entra perquè ja té la normativa urbanística modernitzada. Per tant, es podran donar llicències de construcció a Aigua-Xelida. Això sí: s’hauran de complir unes noves normatives urbanístiques que obligaran a canviar el projecte de xalets Aiguacel previst. Així ho explicava Serra.
  • A Sant Feliu de Guíxols es prohibeix construir a la zona “Enamorats” perquè és inundable. En canvi, tota la resta de sectors queden sense revisió i s’hi podrà construir.
  • A Santa Cristina d’Aro, i per obligació judicial, es modifica el projecte de golf i complex de dos hotels, 211 habitatges i un camp de golf per passar a deixar construir 64 habitatges. A més, es prohibeix construir 380 habitatges al sector Camí Vell.

Últimes notícies

Gairebé un miler de persones participen en la neteja de la platja de l’Estartit

Els efectes del temporal continuen afectant als veïns i veïnes de sectors com Griells

Reoberta la carretera que va d’Ullà a Verges

S'adverteix, però, que els usuaris circulin amb precaució perquè "en determinades zones encara pot quedar alguna bassa d'aigua"

Desactivat el pla Inuncat per la normalització dels cursos dels rius i la millora de la metereologia

Protecció Civil de la Generalitat dona per finalitzada la fase d'ALERTA del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT), un cop els cabals dels cursos fluvials van tornant a la normalitat i es troben fora de perill.

Un centenar de voluntaris netegen les platges de Palamós

Prop d'un centenar de persones van participar ahir en la neteja de les platges de Palamós després dels efectes que va causar el temporal...

Ullà es connecta a l’aigua de Torroella

Aquesta aigua continua sense ser potable: no es pot beure ni cuinar amb ella, però sí dutxar-se, rentar la roba o els estris de cuina

Més notícies