Font: Festival Ítaca

A les nou del matí, prop d’un miler de persones han començat l’ascens al Castell del Montgrí, on es presenta la sisena edició del Festival ÍTACA, Acció i Cultura. L’organització explica que aquesta edició d’enguany serà “més reivindicativa que mai” i que serà “un crit a favor de la llibertat d’expressió i en solidaritat amb els presos polítics del nostre país”.

Els participants duien samarretes grogues i cartolines del mateix color, i han realitzat un mosaic al voltant d’aquesta fortalesa, que rep el nom d’Acció groga. També se’ls ha fet una foto aèria.

El tret de sortida l’ha donat l’alcalde del poble fictici de Sant Esteve de les Roures, Josep Orni. D’altra banda, una vegada han pujat al castell, hi ha hagut els parlaments dels familiars de l’exconsellera empresonada a Alcalá-Meco, Dolors Bassa. Hi han intervingut els seus dos fills i la seva germana, Montse Bassa. Paral·lelament, s’ha presentat l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) i la periodista Empar Moliner ha llegit un manifest.

Les actuacions del Festival ÍTACA

A la jornada d’avui, han cantat Roger Mas, Àlex Torío i l’Escola Municipal de Música de Torroella. A les quatre de la tarda, ho farà la Black Music Big Band a l’Ermita de Santa Caterina. Pel que fa als concerts que es duran a terme fins el 8 de juliol, destaquen, entre d’altres, Mazoni, Blaumut, Maika Makovski, Txarango o Albert Pla, que clausurarà aquesta sisena edició.

El cost de la marxa era de 15 euros i inclou dinar amb beguda, samarreta commemorativa, un snack d’embotits de La Selva i el tast de vins DO Empordà.