25.3 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Propera instal·lació d’un radar mòbil a Santa Cristina d’Aro

La Policia local inicia una campanya de sensibilització i conscienciació del trànsit per millorar la seguretat viària.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En resposta a demandes i queixes dels veïns pel que fa a l’augment de trànsit i la velocitat dels vehicles en determinats carrers del municipi, la Policia local iniciarà aviat una campanya de dissuasió amb sancions per garantir la seguretat viària.

La proposta compta amb dues fases, la primera de la qual, iniciada ja fa uns mesos, s’ha realitzada col·locant uns senyals pedagògics amb recaptació de dades. Amb les informacions obtingudes, s’ha realitzat un estudi sobre l’aforament i la velocitat dels vehicles a determinats punts del municipi.

La segona fase serà d’una banda una campanya de sensibilització, conscienciació i seguretat viària, principalment als carrers més afectats pels excessos de velocitat. D’altra banda, s’hi instal·larà un radar mòbil per tal de dissuadir els infractors. Pel Cap de la Policia Local, Andrés Gil, els radars son una eina de dissuasió per als conductors irresponsables i permeten, per tant, reduir les possibilitats d’accidents. Als conductors responsables no els afectarà, només serà una mesura per controlar els més imprudents.

El radar que es col·locarà és d’última generació i de petita dimensió. Té un sistema autònom i portàtil que combina la detecció de velocitat per làser, la imatge digital i l’arxiu de dades. El seu àmbit d’actuació és de 100 metres per cada banda i funcionarà les 24 hores del dia.

Finalment, al compte Instagram de la Policial Local recorden als conductors que les sancions per excés de velocitat oscil·len entre 100 i 600 euros amb una pèrdua de fins a 6 punts. També apunten que l’Ajuntament ha acordat que la totalitat del diners recaptat de les sancions del radar mòbil serà invertit en millores per a la seguretat del trànsit. S’instal·laran més senyalitzacions vials i diversos elements de seguretat. També es realitzaran campanyes de conscienciació ciutadana mitjançant cursos d’educació vial a l’escola i jornades d’actualització de les normes de mobilitat al Casal de la gent gran. Podeu llegir la piulada aquí.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Avís per calor intensa al Baix Empordà

Temperatura superior a 35 ºC a l'interior del Baix Empordà amb xafogor a la costa i vent de component sud a la tarda. L'episodi de calor s'intensifica demà i es prolongarà fins dissabte.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -