14.5 C
Pals
Diumenge, 9 maig 2021
- Publicitat -

Proposen un nou escut per a Castell-Platja d’Aro

Segons ha avançat el Punt Avui, l'historiador Pere Barreda ha proposat un nou escut pel municipi que l'Ajuntament vol tramitar a la Generalitat

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Fotografia: Emili Agulló, El Punt Avui

L’historiador Pere Barreda ha proposat un canvi d’escut per a Castell-Platja d’Aro, amb l’assessorament de l’expert heraldista Armand de Fluvià. L’escut actual del municipi no està adaptat a la normativa heràldica, de manera que l’Ajuntament ha agraït la proposta i vol tramitar-la a la Generalitat.

Segons explica el Punt Avui, Pere Barreda s’ha basat en tesis crítiques que diuen que l’escut actual no té fonaments heràldics. A més, també apunta altres detalls com que a l’escut apareix un far per representar la història de Fenals, però que no hi ha hagut mai cap far al terme municipal. Per això proposa un nou escut quadrat, que resposa sobre un dels vèrtexs, en que apareixen quatre elements. Per una banda, tres fanals d’or que representen els tres moments d’evolució del nucli: Fenals d’Amunt, Fenals d’Aro i finalment, l’actual Platja d’Aro. En segon lloc, també apareix un castell obert que representa el castell de Castell d’Aro. Després, també hi ha una senyera, separada d’aquests dos primers elements amb una franja blava ondulada que representaria una onada. Aquesta seria un símbol del Ridaura. 

Què en pensa l’Ajuntament?

L’alcalde del municipi, Maurici Jiménez, ha explicat a Ràdio Capital que es tracta d’una proposta raonada i que representa molt bé la història del municipi. És per això que l’intenció de l’Ajuntament és tirar endavant un canvi d’escut. 

Tot i això, Jiménez remarca que, arribat el moment, tindran en compte l’opinió de tota la població. 

Al mateix temps, l’alcade també explica que volen canviar també el topònim del municipi. De Castell-Platja d’Aro, el voldrien canviar a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ràdio Capital 20 anys – Capítol 10: 2010

Repassem tot el què ha donat de si el 2010 amb la Mar Coll, Marc Clapés i Miquel Curanta.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -