El temporal de mar es comença a deixar veure al Baix Empordà, i a municipis com Palamós. Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla de Protecció Civil a Catalunya PROCICAT pel temporal marítim amb fort onatge previst pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir d’avui i fins demà al matí.

En aquest episodi les onades poden superar els 4 metres a tota la costa de Catalunya. El període de més probabilitat de superació és des d’aquest dimecres al matí i fins a la tarda vespre d’avui. L’episodi, es preveu que durarà fins demà al matí.

Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. “Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Pel que fa al temporal marítim recordeu que les onades poden afectar el litoral amb violència. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. Encara que hi hagi diverses onades d’una mateixa alçada, una pot ser més gran que les altres i arrossegar-vos mar endins”, reclamen des de Protecció Civil

També fan una crida a la població per evitar “anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant”.

En cas de conduir amb fort vent, el Servei Català de Trànsit recorda les següents recomanacions:
  • Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle.
  • En el cas d’avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.
  • Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada.
  • Subjectar el volant de manera segura i forta.