Puigdemont a Palamós: “El referèndum es farà”

El president Puigdemont (al centre), l'alcalde de Palamós Lluís Puig (esquerra) i dirigents de l'AMI

“El Govern convocarà el referèndum, la partida està perfectament avalada i el referèndum es farà”. Aquest és el missatge que ha volgut donar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la clausura de  l’assemblea anual de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que enguany s’ha celebrat a Palamós.

El president s’ha referit al paper dels municipis en el procés independentista: “Sé que els ajuntaments esteu preparats per aguantar i aportar en el tram final”. A més, Puigdemont ha defensat el rol que han jugat els ajuntaments durant la crisi econòmica. Els ha animat, ara, a traslladar aquest esforç al “desafiament col·lectiu” del referèndum.

La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha remarca que en els mesos que venen l’objectiu dels ajuntaments serà “la mobilització permanent” i el fer costat “al 100%” al Parlament i al Govern de la Generalitat. També ha recordat que a finals de març donaran per tancat el registre d’electes de Catalunya, una base de dades que serviria, en un hipotètic futur, per constituir l’assemblea d’electes si l’Estat suspengués l’autonomia de Catalunya.