25 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

Quan les bones cançons són les menys conegudes

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

No sé si us hi heu fixat, però d’uns anys ençà, totes les emissores de ràdio sonen gairebé igual. La majoria d’elles programen, o programem, les cançons que ens envien les companyies discogràfiques i cada vegada anem més a cop de novetat musical, sense pensar que el fons d’armari va quedant oblidat. Hi han algunes comptades excepcions per la banda bona, és a dir, emissores que fan de la qualitat la seva bandera i també per la dolenta, amb emissores que ara programen una havanera, després una cançó “makina” dels 90 i tot seguit el darrer hit d’en Bruno Mars.

Però el gruix de les ràdios, acabem fent coses molt similars i he de dir que en el context d’Europa, només passa a l’Estat Espanyol. A França hi han emissores de novetats, de música melòdica en francès, de cançons d’altres èpoques…. i el mateix a Alemanya, els Països Baixos, el Regne Unit, etc… I doncs? què ens passa aquí? d’entrada, no cal dir que la música a la xarxa hi té molt a veure, en aquest canvi d’hàbit, perquè busquem a spotify, tot allò que no trobem a les ràdios.

Però… i per què les ràdio no programen allò que la gent busca a spotify? La veritat és que no ho sé, però el cert és que mentre els grans èxits del pop que sonen a les ràdio europees i això coincideix bastant amb el que busca la gent a la xarxa, aquí el més escoltat a la xarxa és música llatina / reguetón i això colisiona amb els programadors de les diferents emissores que ens entestem a fer sonar música que ens agrada més a nosaltres que a la nostra audiència. El cert és que estem perdent la poca cultura musical que havíem pogut tenir i la música, diguem-ne, de qualitat, cada vegada s’escolta més per altres llocs abans que per la ràdio.

Dit això, al nostre web hi podeu trobar un canal de música que hem anomenat “Empordà Premium Ràdio”, on només hi escoltareu bona música, però de la de veritat. Música que programem sense tenir en compte els gustos de la gran audiència. Ni que sigui per portar la contrària. Ni que sigui per seguir l’exemple de Henry Ford que va dir: “Si li hagués preguntat a la gent què volien, m’haurien dit que volien un cavall més ràpid” i tot seguit, va inventar el motor d’explosió que va canviar la història.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Cinema i sèries, amb Ignasi Arbat – 10 agost 2022

La nova pel·lícula de Brad Pitt "Bullet train" ha estat una de les produccions que l'Ignasi ens ha comentat...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -