10 C
Pals
Dijous, 14 Novembre 2019

XXIV Campanya gastronòmica de l’arròs de Pals

El més llegit

Què han votat els teus veïns a les eleccions generals del 10N?

Tens curiositat per saber si a la teva població la formació política que has votat té molt pes? I a la zona per on vius? Comprova-ho en aquest mapa interactiu de Ràdio Capital de l'Empordà

Òscar Aparicio, cap del PSC Bisbal: “Decidim si s’ha de municipalitzar el servei de l’aigua o no, però s’ha de solucionar”

El líder del PSC Bisbal, Òscar Aparicio, ha valorat la situació del PSC a les comarques gironines després de les eleccions generals però també ha tingut temps per aprofundir en l'actualitat bisbalenca

Lluís Puig, alcalde de Palamós: “Estem preparats per convertir el Port de Palamós en port Schengen; però hi ha falta de voluntat”

En una entrevista a Ràdio Capital de l'Empordà, Lluís Puig, ha analitzat la situació urbanística a Palamós, els resultats de les eleccions generals del 10N i ha contestat al candidat del PSC Girona, Marc Lamuà, sobre el port de Palamós

El concurs de Gossos d’Atura de Torroella retrà homenatge a Jordi Muxach

Els dies 30 de novembre i 1 de desembre tindrà lloc la Fira de Sant Andreu, en la qual se celebra el concurs de Gossos d'Atura de Torroella de Montgrí

Demanen anul·lar la sentència a Bassa per l’error de la conselleria d’Ensenyament

"No es tracta aquest d'un mer error material, sinó determinant per establir la responsabilitat de Bassa, ja que la seva condemna s'ha basat en fets d'altre, de la titular real del Departament d'Ensenyament"
Iolanda Bustos
Iolanda Bustos
La xef empordanesa Iolanda Bustos és especialista en cuina botànica

Ja fa 24 anys que a Pals rebem la primavera amb una campanya gastronòmica dedicada a l’ingredient estrella del Baix Empordà. De l’1 d’abril al 14 de maig, diferents restaurants del municipi, fan un menú on l’arròs de Pals a la cassola és protagonista, combinant segons cada establiment diferents entrants i postres més o menys creatius.
Tot i que durant tot l’any podeu gaudir de bons arrossos a Pals, durant la campanya a més també podeu fer visites guiades, cursets de cuina, mercats de la terra, conferències, manualitats amb les espigues d’arròs…

Una de les aventures que més m’agradaven de la meva infància, era anar amb bicicleta a passejar entre els camps negats d’arròs a finals de primavera, emmirallant-me a l’aigua mentre pedalava, i atrapant granotes i gripaus, i papi bous. També observant les aus i les flors… Aquesta afició encara m’envaeix cada dia quan faig el camí cap a Palau Sator des de Pals. Tot i que ara només cullo algunes herbes i flors, la fauna la contemplo!

Sota el paraigües del que anomenem “ l’Arròs de Pals” existeixen 22 productors, o pagesos de l’arròs. I els cultius comencen des de Castelló d’Empúries fins a Pals, tot el Parc Natural del Baix Ter, Palau Sator, Gualta, Torroella… Hi ha tres marques que envasen una és el Molí de Pals, l’altre la de l’Avi Tries i l’altre que fa l’Albert Grassot sota el nom Arròs de l’Estany de Pals. Aquest últim seria com l’arròs dels xefs. Ja que la major part de la seva producció la comprem els restaurants de tot Catalunya per la diversitats de gra i la qualitat extrema com treballa l’arròs fins al final.

Tot i que “El Molí de Pals” aquest any també ha rebut la distinció de Girona Excellence… al final els criteris de qualitat s’han de veure segons el context amb que es vulgui elaborar un arròs.

Voleu un arròs bullit, una paella, un a la cassola, un rissotto, un caldós, un arrossejat, socarradet… ? Depèn el que vulgueu cuinar , necessitareu un tipus de gra o un altre.

Hi ha qui diu que a Pals potser faria falta una IGP que unifiqués el producte, però com les tres marques tenen al darrera persones tan diferents i amb mètodes tan diferents… la cosa es fa difícil.

Al final entre tots el que si fem és posar en valor un paisatge i una comarca rica d’ingredients i cultura. L’arròs és un pilar fort de la gastronomia de casa nostra. I els cuiners necessitem als productors i ells a nosaltres. Per tant el millor és fer pinya i anar junts tots a la una perquè els nostres arrossos quedin senyalats al mapa gastronòmic.

A www.visitpals.com trobareu més informació de la campanya i les activitats

Últimes notícies

Temps rúfol amb ruixats i l’arribada de fred més propi de l’hivern

Fred, Tramuntana, cel tapat i ruixats en general de caràcter feble que també faran acte de presència al Baix Empordà. Els propers dies es mantindrà un ambient més propi de l'hivern.

Billie Eilish estrena ‘Everything I Wanted’

A la una de la matinada de Catalunya, Billie Eilish ha compartit la seva nova cançó ‘Everything I Wanted‘, la primera que arriba després del seu gran debut amb “WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?” del qual han triomfat un bon grapat de temes com ‘wish you were gay’, ‘when the party’s…

Billie Eilish estrena ‘Everything I Wanted’

A la una de la matinada de Catalunya, Billie Eilish ha compartit la seva nova cançó ‘Everything I Wanted‘, la primera que arriba després del seu gran debut amb “WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?” del qual han triomfat un bon grapat de temes com ‘wish you were gay’, ‘when the party’s…

El projecte Palamós Peix oferirà visites guiades i activitats divulgatives per acostar la pesca a tothom

El pla estratègic Palamós Peix s'ha posat en marxa amb accions de divulgació i recerca aplicades a la pesca

Demanen anul·lar la sentència a Bassa per l’error de la conselleria d’Ensenyament

"No es tracta aquest d'un mer error material, sinó determinant per establir la responsabilitat de Bassa, ja que la seva condemna s'ha basat en fets d'altre, de la titular real del Departament d'Ensenyament"

Més notícies