21.9 C
Pals
Diumenge, 19 setembre 2021
- Publicitat -

Què es pot fer a la fase 2 del desconfinament pel coronavirus al Baix Empordà?

Repassem quines activitats estan permeses i quines no al Baix Empordà quan passem a la fase 2

Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La Generalitat de Catalunya ha demanat al govern espanyol que permeti que la Regió Sanitària de Girona passi a la fase 2 del desconfinament pel coronavirus dilluns vinent. Això vol dir que, a partir del dia 1 de juny, el Baix Empordà avançaria en el desconfinament. La principal novetat que permet la fase 2 és la possibilitat de banyar-se a les platges de la regió sanitària en grups reduïts.

Repassem què permet fer la fase 2 del desconfinament, activitats que se sumen a les ja aprovades per la fase 1. IMPORTANT: això s’aplicaria a partir de dilluns 1 de juny si el govern espanyol ho autoritza.

 • Ens podem moure per tota la regió sanitària de Girona. Podem sortir per anar a veure amics o familiars, o per a qualsevol de les activitats permeses. L’única mobilitat permesa entre regions és per anar a treballar o tenir cura de persones grans, entre altres excepcions.
 • Ja es permet contacte social entre grups de fins a 15 persones, amb les distàncies físiques i les mesures de protecció necessàries.
 • Es poden fer casaments a tota mena d’instal·lacions, amb un aforament del 50% i sense superar els 100 convidats en espais a l’aire lliure o els 50 en espais tancats. Les vetlles tenen un límit de 25 persones en espais a l’aire lliure o 15 en espais tancats. En els llocs de culte es limita l’aforament a la meitat.
 • Reobren els centres i parcs comercials, amb aforament limitat al 40%. No es pot estar a les zones comunes o àrees recreatives.
 • Poden reobrir acadèmies privades i autoescoles, amb les mesures de distanciament i higiene necessàries.
 • Els restaurants poden tenir clients a l’interior, amb l’aforament limitat a un 40%. No es pot consumir a la barra. Les terrasses poden seguir obertes.
 • Els cinemes poden obrir amb una butaca preassignada i una tercera part de l’aforament.
 • Es poden fer espectacles culturals a l’aire lliure amb fins a 400 persones assegudes a distància. En espais tancats, poden acollir fins a 50 persones.
 • A les biblioteques es poden fer consultes a la sala  sempre que no se superi un terç de l’aforament. Es poden utilitzar els ordinadors pels usuaris, però les sales infantils segueixen tancades.
 • Les piscines recreatives poden obrir al públic amb cita prèvia un aforament màxim de l’30% o el que permeti complir amb la distància de seguretat. No es poden utilitzar les dutxes dels vestidors i les instal·lacions hauran de netejar, a l’almenys, tres vegades al dia.
 • També es pot tornar a les platges, dins de la regió sanitària, per usos d’esbarjo. Cal poder garantir les distàncies de seguretat i que no hi hagi contacte físic. Hi poden anar grups de fins a 15 persones. Es poden fer servir dutxes i vestuaris. Poden obrir els xiringuitos.
 • Per anar en cotxe, els habitants d’un domicili poden ocupar tots els seients del mateix vehicle sense necessitat d’usar mascareta. Si no viuen junts, es pot viatjar dos per cada fila i amb mascareta.
 • Per anar amb moto, poden viatjar dues persones que viuen juntes sense diferències amb com es fa normalment. Però si viuen en cases diferents han de portar casc integral o mascareta.
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Denuncien l’espoliació dels últims exemplars de corall vermell en les aigües de Sant Feliu de Guíxols

El corall ha estat espoliat malgrat que la seva pesca ha estat prohibida per la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol. Ara, hauran de passar almenys quatre generacions per poder observar un exemplar similar. 
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -