24.2 C
Pals
Dijous, 5 agost 2021
- Publicitat -

Quim Roca: “S’ha de redefinir el sistema hídric a Catalunya”

En una entrevista al Supermatí, el president del Consorci del Ter, Quim Roca, ha donat els detalls de la formalització de la Taula del Ter. Aquest òrgan neix amb un acord que cal complir abans del 2027, i es que vagi retornant el cabal ecològic que li pertoca al riu Ter. Prèviament, ja s’havien reunit els seus membres durant l’any 2017, i fins i tot l’aleshores president Carles Puigdemont va presentar un acord, però com a conseqüència del 155 es va paralitzar la seva oficialització.

Roca ha fet èmfasi de la “necessitat” d’aquest espai i també ha destacat que les zones més afectades són aquelles que hi ha al Camp del Baix Ter. A parer seu, “s’explota massa” el cabal del riu, que es transfereix a Barcelona. De fet, l’any passat van marxar 166 hectòmetres cúbics d’aigua, i per aquest any s’estima que una reducció deixi l’aigua que es deriva en 90. El president del Consorci del Ter considera que “cal que les comarques de Barcelona no depenguin tant del Ter” i que aquest pugui mantenir un cabal ecològic òptim.

És una problemàtica que ja fa 40 anys que afecta al Ter i, ara, amb aquesta Taula, els diversos agents ja han començat a signar acords que comencen a materialitzar-se. Un dels objectius és protegir els aqüífers i tota la fauna i flora del riu.

En aquest sentit, Roca ha opinat que “potser és cert que no hi ha hagut massa conscienciació del problema”, però tanmateix afirma que “cada vegada més gent s’adona que és un gran valor a preservar”.

Finalment, el president del Consorci del Ter creu que “els ajuntaments hi tenen molt a dir” sobre aquest tema i considera que cal “una redefinició del sistema hídric català”.

Podeu recuperar aquí l’entrevista sencera:

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios