18.7 C
Pals
Dissabte, 18 maig 2024
- Publicitat -

Radiografia electoral del Baix Empordà: eleccions municipals 2023

Quines són les candidatures que més hi ha a la comarca?

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Amb 132.000 habitants, en aquestes eleccions unes 90.000 persones del Baix Empordà estan cridades a les urnes. I tenien opcions per triar i remenar. 

Concretem dades en el següent informe. 

En total, són 36 municipis. El més gran, Palafrugell, amb vora 23.000 habitants, seguit de Sant Feliu de Guíxols i Palamós. A la cua trobem Fontanilles, Garrigoles i Torrent, que no superen els 200 habitants. 

A mitjans del segle XIX la comarca va viure un important increment d’habitants gràcies la indústria del suro, i el segle XX, amb el turisme, les poblacions de la costa van veure com el seu nombre d’habitants es multiplicava exponencialment.

Demogràficament, el nombre d’homes i dones estan gairebé empatats: hi viuen més de 69.000 habitants per cada sexe. Del total d’habitants, unes 5.000 persones estan a l’atur. 

Només tenen un sol partit que es presenti a Albons (Junts per Albons + Compromís Municipal), a Bellcaire d’Empordà (Junts per Bellcaire d’Empordà + CM) i a Cruïlles (Avenç Acord Municipal), La Pera (assamblea Municipal La Pera – CM), Rupià (Som Rupià).

Junts és el partit amb més candidatures: n’hi ha 20 a tota la comarca, en concret a Albons, Bellcaire d’Empordà, Colomers, Castell Platja d’Aro, a Begur, Foixà, Fontanilles, Montras, Palafrugell, Palamós, Pals, Regencós, Sant Feliu de Guíxols,  Santa Cristina d’Aro, Serra de Daró, Torroella de Montgrí l’Estartit, Ullastret, Vall-llobrega i Verges.

Del PSC hi ha 18 candidatures, a Calonge, Castell Platja d’Aro, Colomers, Corçà, Fontanilles, Garrigoles, Montras, Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Serra de Daró, Torroella de Montgrí, Ullastret, Ullà, Ultramort, Vall-llobrega i Vilopriu.

D’ERC hi ha 16 candidatures, a Begur (en coalició), a La Bisbal, a Calonge, a Castell Platja d’Aro, Garrigoles, Gualta, Palafrugell, Palamós, Parlavà, Regencós, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Serra de Daró, Torroella de Montgrí, Vall-llobrega i Vilopriu.

Del PP hi ha 7 candidatures, a Calonge, Castell Platja d’Aro, Gualta, Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro.

De la coalició Tots per l’Empordà hi ha 6 candidatures, a Begur, a La Bisbal, a Calonge, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, L’Estartit (amb l’Estartit som tots).

De Vox hi ha 3 candidatures, a Castell Platja d’Aro, Palafrugell i Palamós. A Santa Cristina d’ARo també hi ha una candidatura de Ciutadans, l’única a la comarca.

D’En Comú Podem hi ha 2 candidatures, a Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.

De la CUP hi ha 2 candidatures, a Palamós i a Verges (amb Som Poble i Alternativa Municipalista).

A les passades eleccions, el Baix Empordà va tenir un 63,76% de participació. Avui sabrem si es manté aquesta tendència.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

CCOO denunciarà la mort del jove submarinista de Sa Riera

CCOO presentarà una denúncia a la Inspecció de Treball per la mort del submarinista que dimecres passat estava instal·lant...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -