15 C
Pals
Dilluns, 17 maig 2021
- Publicitat -

Rafel Bruguera (PSC): “El problema polític de Catalunya no el pot resoldre només un bloc”

Rafel Bruguera, cap de llista de Girona del PSC, ha dit al Supermatí que davant d’aquestes eleccions excepcionals, es presenten proposant una agenda social, econòmica i política, que busquen generar estabilitat i atorgar més autogovern a Catalunya.

Bruguera ha negat rotundament que el PSC hagi comès un error donant suport a l’aplicació del 155. Ho ha justificat dient que des del primer moment el PSC va creure que era un error tant la Declaració Unilateral d’Independència com l’aplicació de l’article 155, per això va intervenir perquè es resolgués el conflicte convocant eleccions. Carles Puigdemont però, finalment va oposar-se i va fer la DUI, de manera que es va haver d’atendre a les conseqüències.

Donada la situació en la que ens trobem a Catalunya, que Bruguera ha qualificat de fractura social, política i econòmica, pel PSC és primordial obrir un període de negociació, pacte i diàleg a Catalunya amb tots els partits per poder generar confiança i tranquil·litat. S’ha de formar govern, però també s’ha de resoldre el conflicte polític de Catalunya i això, ha dit, no només ho pot fer una meitat del país.

Pel que fa a les seves propostes d’afectació a la demarcació de Girona, el cap de llista ha explicat que es focalitzen en sis grans eixos per la millora de la competitivitat, la generació de riquesa i l’ocupació digna i de qualitat, aquests són: l’aeroport de Girona, el port de Palamós i Roses, l’Hospital Trueta, que ha de combinar tant atenció sanitària amb recerca, que ha de mantenir-se en relació acadèmica amb la Universitat de Girona, el Parc Científic i Tecnològic de la UdG i el centre intermodal de Vilamalla. Bruguera ha remarcat que la Generalitat té un deute amb les comarques gironines, ja que va prometre fer una inversió important pel turisme com a compensació de les inversions del Barcelona World, que no ha fet. La seva proposta enfront això és elaborar una política global per incentivar el turisme esportiu, el de congressos o el de muntanya, entre d’altres.

Respecte a la carretera Nacional II, el PSC planteja que mentre no estigui acabat el desdoblament, l’autopista sigui gratuïta.

Torna a escoltar l’entrevista sencera

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios