13.9 C
Pals
Dimarts, 13 abril 2021
- Publicitat -

Rebutgen la rotonda i el camí de la Pineda d’en Gori i presenten un nou recurs

Patrimoni Cultural ha deixat clar que el vial i la rotonda previstes a la Pineda d'en Gori no són acceptables. D'altra banda, l'associació Salvem la Pineda d'en Gori ha presentat un nou recurs

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La construcció a la Cala s’Alguer de Palamós segueix portant polèmica. Aquest cap de setmana, s’ha fet pública que la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona ha rebutjat el projecte del vial i la rotonda. A més a més, a la decisió política se li suma el recurs de reposició contra la llicència urbanística, presentada per l’associació Salvem la Pineda d’en Gori.

Al projecte s’hi ha hagut d’involucrar la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural perquè s’està afectant l’entorn. Un espai, protegit com a Bé Cultural d’Interès Nacional. L’informe que s’ha presentat ha rebutjat la proposta dels promotors però cal dir que, com informa el Diari de Girona, només cal canviar les parts negatives que la comissió ha destacat. A partir d’aleshores, el projecte podrà seguir endavant sense cap problema.

Tot i que celebren la decisió de la Comissió, des de Salvem la Pineda d’en Gori creuen que no només és el vial i la rotonda. Defensen que els dos edificis de 48 habitatges amb garatge privat sí que afectarà a l’entorn protegit pel BCIN. Per l’associació el projecte d’urbanització i la llicència d’obres “són nuls de ple dret per infringir la llei 9/1993, de 30 de setembre de Patrimoni Cultural Català i l’acord de govern de la Generalitat de 13 d’abril de 2004 en virtut de la qual es declara la Cala S’Alguer com a Bé Cultural d’Interès Nacional“.

De fet, asseguren que es va aprovar la llicència d’obres abans que es presentés l’informe de la Comissió. Un document que és necessari per poder començar la construcció. Un arxiu que ha de ser positiu i previ a les obres; un fet que no ha estat el cas, segons sentència l’Associació. Ho explica Zeta Figa, membre de Salvem la Pineda d’en Gori.

Tal com han comentat els membres de l’associació, la llicència urbanística és totalment il·legal. Un dels motius és perquè permet la construcció de grans edificis dins d’un espai de gran fragilitat paisatgística.

Amb el nou informe per part de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona, des de Salvem la Pineda d’en Gori esperen noves accions per part de l’Ajuntament. Demanden que s’aturin les obres dels edificis tot i que el consistori sempre justificarà el seguir la construcció. Malgrat aquest reclam al govern local, es mostren esperançats amb el document publicat per la Comissió per aturar la llicència.

Aquest és un dels 10 “pollastres urbanístics del Baix Empordà que podràs trobar en aquest article de la nostra emissora.

10 “pollastres urbanístics” del Baix Empordà

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

L’acusat de matar el germà a cops de crossa a Palafrugell, culpable d’homicidi

El jurat popular li aprecia l'agreujant de parentiu i les atenuants de drogoaddicció i arravatament
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -