13.8 C
Pals
Dimecres, 27 gener 2021

Rebutgen la rotonda i el camí de la Pineda d’en Gori i presenten un nou recurs

Patrimoni Cultural ha deixat clar que el vial i la rotonda previstes a la Pineda d'en Gori no són acceptables. D'altra banda, l'associació Salvem la Pineda d'en Gori ha presentat un nou recurs

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

MAPA: El Baix Empordà no ha recuperat el poder adquisitiu d’abans de la crisi del 2008

El poder adquisitiu de la comarca disminueix un 6,3% respecte al 2007. Això es deu a que, mentre que la mitjana d’ingressos ha augmentat gairebé un 10%, l’índex de preus al consum ho ha fet més, amb un 16%.

Calonge impulsa les obres al Castell de Calonge, el Cercle Calongí i l’avinguda de Catalunya

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa tres projectes d'obres al municipi: les reformes al Castell de Calonge i al Cercle Calongí, i la urbanització de l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni.

Que torni el Tren Petit!

Escolto a Ràdio Capital que reneix el projecte de tren de la Costa Brava, impulsat per l’Associació pel Transport...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

La construcció a la Cala s’Alguer de Palamós segueix portant polèmica. Aquest cap de setmana, s’ha fet pública que la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona ha rebutjat el projecte del vial i la rotonda. A més a més, a la decisió política se li suma el recurs de reposició contra la llicència urbanística, presentada per l’associació Salvem la Pineda d’en Gori.

Al projecte s’hi ha hagut d’involucrar la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural perquè s’està afectant l’entorn. Un espai, protegit com a Bé Cultural d’Interès Nacional. L’informe que s’ha presentat ha rebutjat la proposta dels promotors però cal dir que, com informa el Diari de Girona, només cal canviar les parts negatives que la comissió ha destacat. A partir d’aleshores, el projecte podrà seguir endavant sense cap problema.

Tot i que celebren la decisió de la Comissió, des de Salvem la Pineda d’en Gori creuen que no només és el vial i la rotonda. Defensen que els dos edificis de 48 habitatges amb garatge privat sí que afectarà a l’entorn protegit pel BCIN. Per l’associació el projecte d’urbanització i la llicència d’obres “són nuls de ple dret per infringir la llei 9/1993, de 30 de setembre de Patrimoni Cultural Català i l’acord de govern de la Generalitat de 13 d’abril de 2004 en virtut de la qual es declara la Cala S’Alguer com a Bé Cultural d’Interès Nacional“.

De fet, asseguren que es va aprovar la llicència d’obres abans que es presentés l’informe de la Comissió. Un document que és necessari per poder començar la construcció. Un arxiu que ha de ser positiu i previ a les obres; un fet que no ha estat el cas, segons sentència l’Associació. Ho explica Zeta Figa, membre de Salvem la Pineda d’en Gori.

Tal com han comentat els membres de l’associació, la llicència urbanística és totalment il·legal. Un dels motius és perquè permet la construcció de grans edificis dins d’un espai de gran fragilitat paisatgística.

Amb el nou informe per part de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona, des de Salvem la Pineda d’en Gori esperen noves accions per part de l’Ajuntament. Demanden que s’aturin les obres dels edificis tot i que el consistori sempre justificarà el seguir la construcció. Malgrat aquest reclam al govern local, es mostren esperançats amb el document publicat per la Comissió per aturar la llicència.

Aquest és un dels 10 “pollastres urbanístics del Baix Empordà que podràs trobar en aquest article de la nostra emissora.

10 “pollastres urbanístics” del Baix Empordà

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La Junta Electoral ordena retirar la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament de Palamós

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà ha ordenat retirar les pancartes, llaços, estelades i "altres símbols partidistes" de l'Ajuntament de Palamós.

Altres notícies