25.4 C
Pals
Dimarts, 28 juny 2022
- Publicitat -

Recta final per a la primera fase del projecte Camins Escolars Segurs de Torroella de Montgrí

El projecte de Camins Escolars Segurs encara la recta fina de la primera fase, que enllaça la plaça Quintana i Combis amb l'Espai Montgrí

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El projecte de Camins Escolars Segurs encara la recta fina de la primera fase, que enllaça la plaça Quintana i Combis amb l’Espai Montgrí. Avui s’han iniciat els treballs de fressat i pintura del carrer Roser, passat la C-31 i la ronda Pau Casals, fins al carrer Bellavista. Es preveu completar-los en una setmana aproximadament. En aquests moments ja s’ha completat el 90 % de l’obra civil i en breu s’instal·laran els semàfors en els dos punts de la carretera. Ahir es van instal·lar a la plaça de la Bàscula, tres jardineres i un aparcabicicletes. En breu s’instal·larà un segon aparcabicicletes en el carrer Carreró.

El projecte Camins Segurs a les Escoles, iniciat a primer de maig, és una iniciativa impulsada per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament, treballada conjuntament amb la comunitat educativa, amb l’objectiu de permetre que els nens i nenes puguin desplaçar-se amb la màxima seguretat des dels seus domicilis fins als centres escolars i la zona esportiva. Així mateix, representa una millora per a la mobilitat del conjunt de la ciutadania, ja que en facilita la connectivitat a peu i en bicicleta entre la part nord amb el centre de la vila.

L’àmbit d’actuació del projecte és d’uns 1,4 km de recorregut. L’execució es farà en dues fases. La primera, pressupostada en uns 100.000 euros. La segona fase, fins a la zona esportiva, s’inclourà en el pressupost municipal de 2023.

El projecte ha permès realitzar diferents actuacions a la via pública per tal de fer més accessible l’accés als centres educatius als vianants i a les bicicletes. L’objectiu és reconvertir el recorregut en una zona pacificada, la qual cosa portarà els conductors dels vehicles motoritzats a reduir la velocitat.

D’altra banda, es millora la qualitat urbanística del tram, generant espais per als vianants on ara hi circulen cotxes, ampliant voreres en alguns punt, millorant l’accessibilitat respecte el nivell de carrer, incrementant la vegetació al llarg del recorregut per generar punts d’ombra, i instal·lant pàrquings de bicicletes, per promoure aquest mitjà de transport.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Accident de trànsit múltiple a Bellcaire d’Empordà

El sinistre a Bellcaire d'Empordà ha estat a causa d'un xoc per encalç i ha provvocat retencions a la carretera GI-632.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -