14.4 C
Pals
Dijous, 28 octubre 2021
- Publicitat -

Recurs contra els policies de Platja d’Aro que van ser encausats per tortures per disparar amb una Taser

Segons informa el Punt Avui, els policies van ser encausats per tortures, lesions i revelació de secrets per disparar amb una Taser a un home que es va posar violent, però la jutgessa va arxivar la causa

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Segons explica el Punt Avui, el 26 de juny del 2018 a Platja d’Aro un agent va demanar al conductor d’un vehicle que retirés el cotxe per deixar pas als vianants, però l’ocupant no va fer cas. Segons la versió policial, quan un dels agents li va demanar la documentació, el conductor es va posar violent fins que els policies el van treure del cotxe per la força però com que la seva agressivitat anava augmentant, finalment un dels policies que duia pistola elèctrica va cridar “Taser” diversos cops i la va disaprar. Aquesta actuació va ser registrada per la càmera d’un agent. El conductor va acabar ferit per les fiblades dels cables elèctrics i erosions en caure a terra, però després de la caiguda va resistir a ser detingut. La jutgessa de Sant Feliu estava interrogant el detingut per atribuir-li presumpte desobediència, resistència i atemptat a l’autoritat, però enmig de la declaració va obrir diligències contra els policies per tortures, lesions i revelació de secrets per haver gravat l’actuació.

En qualsevol cas, segons el Punt Avui l’actual jutgessa del jutjat 3 de Sant Feliu de Guíxols ha arxivat les diligències contra els policies que va obrir el juny la jutgessa substituta i argumenta que l’única infracció és que l’agent que la va disparar no era el cap de torn, però sí que tenia la titulació i la formació adient per manejar la pistola elèctrica. A més, també va destacar que la persona afectada no estava en risc perquè era de constitució forta. D’altra banda, utilitzant Taser estan obligats a enregistrar l’actuació, de manera que no es compleix el delicte de revelació de secrets. Tot i així, el cas no acaba aquí: el lletrat de l’afectat ha presentat recurs malgrat l’arxivament que s’ha dictat.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Es desbrossen i netegen camins rurals d’accés a la Bisbal, Sant Pol i Castell d’Empordà

S’ha fet desbrossament de diversos camins rurals d’accés a la Bisbal d’Empordà, així com als nuclis de Sant Pol i de Castell d’Empordà. Alhora, també se n’ha netejat els marges per tal que puguin desaiguar correctament.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -