15.3 C
Pals
Divendres, 7 octubre 2022
- Publicitat -

Platja d’Aro reformarà el passeig marítim després del pas del temporal Glòria

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Platja d’Aro reformarà el passeig marítim després del pas del temporal Glòria. El projecte de reforma afecta 500 metres de l’extrem sud del Passeig Marítim de Platja d’Aro, el tram més perjudicat després del temporal, tant en superfície com en redistribució de la sorra de la platja. Unes obres valorades en 1’8 milions d’euros que s’iniciaran a l’abril amb la voluntat que estiguin enllestides abans de l’estiu. El Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic hi aportarà un milió d’euros i l’Ajuntament 750.000 euros previstos inicialment per a l’enllumenat públic del passeig, que ara invertirà des d’una nova perspectiva.

El temporal han posat de manifest la manca de suport estructural en la base d’un passeig construït entre 1985 i 1990, directament sobre la sorra. L’onatge n’ha descalçat la base, ha ensorrat la primera línia de llosa i d’escalons provocant un voladiu de 3 metres; i ha malmès instal·lacions i mobiliari urbà. Per això la nova intervenció no serà ni d’urgència, ni rehabilitació de l’espai com era fins ara, sinó que tindrà una nova perspectiva per evitar a futur la mateixa situació. Alhora marcarà el camí del nou tram de Passeig Marítim que s’ha de construir més al sud per enllaçar fins a Port d’Aro i també de les pròximes reformes en el besant nord.

La proposta que executarà la Direcció General de la Costa i el Mar entre l’Avinguda Reina Fabiola i el Passeig Ridaura, és la instal·lació d’un mur de rocalla per sota del nivell del mar per evitar que es pugui descalçar de nou al passeig i simultàniament, es redistribuiran 20.000 m3 la sorra per poder tornar a connectar directament el passeig amb la platja, si bé també es contempla la instal·lació d’accessos amb escales i rampes per superar, si s’escau, el diferencial d’alçada en algun punt o davant futurs moviments naturals de la sorra.

Aquesta intervenció suposarà en paral·lel una reducció variable segons el tram d’algun metre d’amplada del Passeig Marítim, però possibilita el soterrament d’instal·lacions de serveis a la base de la zona per a vianants, enlloc de la sota la sorra. També es retiraran progressivament les gran faroles instal·lades a la platja per configurar-la des d’una òptica més naturalitzada. Una intervenció de conjunt que necessita també d’una mirada ciutadana que es vehicularà mitjançant una audiència pública, durant la primera quinzena de març.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Arturo Pradas: “Per poder gestionar el municipi d’una manera eficient, la tecnologia ha de ser un primer plat”

El regidor de promoció econòmica de Calonge i Sant Antoni, Arturo Pradas, ens va visitar al Supermatí de dimecres passat per detallar-nos les jornades...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -