10.8 C
Pals
Dimarts, 26 gener 2021

Platja d’Aro reformarà el passeig marítim després del pas del temporal Glòria

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Que torni el Tren Petit!

Escolto a Ràdio Capital que reneix el projecte de tren de la Costa Brava, impulsat per l’Associació pel Transport...

“La població de senglars està desbocada”

Nova queixa dels pagesos per la gran població de senglars que hi ha a les comarques de Girona
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Platja d’Aro reformarà el passeig marítim després del pas del temporal Glòria. El projecte de reforma afecta 500 metres de l’extrem sud del Passeig Marítim de Platja d’Aro, el tram més perjudicat després del temporal, tant en superfície com en redistribució de la sorra de la platja. Unes obres valorades en 1’8 milions d’euros que s’iniciaran a l’abril amb la voluntat que estiguin enllestides abans de l’estiu. El Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic hi aportarà un milió d’euros i l’Ajuntament 750.000 euros previstos inicialment per a l’enllumenat públic del passeig, que ara invertirà des d’una nova perspectiva.

El temporal han posat de manifest la manca de suport estructural en la base d’un passeig construït entre 1985 i 1990, directament sobre la sorra. L’onatge n’ha descalçat la base, ha ensorrat la primera línia de llosa i d’escalons provocant un voladiu de 3 metres; i ha malmès instal·lacions i mobiliari urbà. Per això la nova intervenció no serà ni d’urgència, ni rehabilitació de l’espai com era fins ara, sinó que tindrà una nova perspectiva per evitar a futur la mateixa situació. Alhora marcarà el camí del nou tram de Passeig Marítim que s’ha de construir més al sud per enllaçar fins a Port d’Aro i també de les pròximes reformes en el besant nord.

La proposta que executarà la Direcció General de la Costa i el Mar entre l’Avinguda Reina Fabiola i el Passeig Ridaura, és la instal·lació d’un mur de rocalla per sota del nivell del mar per evitar que es pugui descalçar de nou al passeig i simultàniament, es redistribuiran 20.000 m3 la sorra per poder tornar a connectar directament el passeig amb la platja, si bé també es contempla la instal·lació d’accessos amb escales i rampes per superar, si s’escau, el diferencial d’alçada en algun punt o davant futurs moviments naturals de la sorra.

Aquesta intervenció suposarà en paral·lel una reducció variable segons el tram d’algun metre d’amplada del Passeig Marítim, però possibilita el soterrament d’instal·lacions de serveis a la base de la zona per a vianants, enlloc de la sota la sorra. També es retiraran progressivament les gran faroles instal·lades a la platja per configurar-la des d’una òptica més naturalitzada. Una intervenció de conjunt que necessita també d’una mirada ciutadana que es vehicularà mitjançant una audiència pública, durant la primera quinzena de març.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El nou disc de Zoo es dirà “Llepolies” i arribarà el 26 de març

Zoo han anunciat que el seu nou disc es dirà “Llepolies” i que es publicarà el 26 de març. El grup valencià també ha mostrat la portada, obra d’Helga Ambak, així com els títols de les cançons que formaran part d’un disc editat a través del seu propi segell ZOO Records. #LLEPOLIES. NEW ALBUM 26/03…

Altres notícies