14.9 C
Pals
Dimecres, 17 abril 2024
- Publicitat -

Aproven el projecte de reforma del parc de l’Arbreda de Palamós

El parc mantindrà la seva essència, però s’enderrocaran les tanques i murs que el delimiten per tal de fer-lo més obert i permeable amb el seu entorn, amb la finalitat de millorar la seva qualitat com a espai públic

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Palamós ha aprovat inicialment el projecte de reforma del parc de l’Arbreda, delimitat pels carrers de Mn. Jacint Verdaguer, el de Cervantes i l’aparcament d’aquest àmbit, en un espai molt cèntric del municipi. Aquest equipament acull, des de sempre, bona part de les activitats culturals a l’aire lliure i principalment musicals, que es programen al municipi durant l’any.

El parc de l’Arbreda està dotat d’un escenari fix i compta amb una superfície amb sauló que és arbrada, excepre a la seva part central que està pavimentada. També inclou mòduls on s’ubiquen els vestuaris i lavabos, i en un dels extrems del parc se situa una zona infantil dotada de gronxadors i jocs.

La reforma del parc

La reforma aprovada es basa en els criteris sorgits mitjançant procés de participació ciutadana realitzat l’any passat. El projecte manté l’essència del parc, però preveu poder enderrocar les tanques i murs que el delimiten per tal de fer-lo més obert i permeable amb el seu entorn, amb la finalitat de millorar la seva qualitat com a espai públic.

D’aquesta manera es retirarà la tanca metàl·lica que separa el parc del carrer de Mn. Jacint Verdaguer, i també el mur que el delimita amb l’aparcament de l’Arbreda, que serà substituït per un petit talús vegetal que ocultarà els cotxes ubicats al pàrquing, però que evitarà que el parc quedi tancat.

La zona infantil del parc s’ampliarà, ocupant part de l’actual aparcament, la qual cosa permetrà augmentar el nombre de jocs actuals. L’espai de sauló arbrat es mantindrà, i només s’ampliarà la part pavimentada central situada davant l’escenari per a facilitar la realització d’actes. Es construiran grades per a ser utilitzades per als actes que tinguin lloc a l’Arbreda, però també per al dia a dia de la plaça. El projecte també permetrà la millora de l’enllumenat, del clavegueram i d’altres instal·lacions, així com del mobiliari urbà.

El pressupost del projecte de reforma del parc de l’Arbreda és de 175.000 €, i es preveu que les obres puguin començar durant el primer trimestre de l’any vinent, amb un termini d’execució d’uns quatre mesos.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Martí Sabrià: “Amb els premis T de Turisme reconeixem la feina de persones que a vegades queden oblidades al sector turístic”

Aquest divendres 19 d’abril se celebrarà l’XI Memorial Jordi Comas on es presentaran les activitats de la Fundació Jordi Comas Matamala i es lliuraran els premis “T” de Turisme. Per parlar-nos d’aquestes activitats i de la commemoració d’aquest memorial ens ha visitat el director de la Fundació Jordi Comas Matamala, Martí Sabrià.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -