16.8 C
Pals
Diumenge, 1 agost 2021
- Publicitat -

 Regular la compulsivitat en les Revetlles

Sovint s’acostuma el “per si de cas”: Compro dues tisores per si en perdo unes, vull tenir sempre la nevera plena per si de cas ve algú d’imprevist, aprofito l’oferta del super i compro el pack de tres pots d’olives, la llauna de musclos i la salsa de regal, com que veig que aquestes llibretes són molt econòmiques n’agafo 5 per quan les necessitin que no gasten pa,…vaig a comprar-me roba i em compro 4 pantalons, 10 calçotets i 15 mitjons,….

Però resulta que quan ens en adonem hem perdut les dues tisores tot confiant que com que en tenim dues no quedarem mai sense; el “per si de cas” de la nevera se’ns ha fet malbé perquè no ha vingut ningú d’imprevist, els pots d’olives ens caduquen dins l’armari i la salsa que ens va fer gràcia no la menjarem mai, les llibretes les tindrem anys creant pols a l’estanteria i dels pantalons i la roba interior me’n adono que amb una quarta part en tenia prou, els demés no els necessitava.

Les compres compulsives són el plat del dia dins d’aquest sistema tant consumidor on estem posats, sobretot quan anem a comprar i tenim gana i diners a la tarja o a  la butxaca. Ens dóna la sensació que el món s’acaba i que hem d’anar acumulant per què no falti de res i el què realment ens manca és el seny en l’adquisició de qualsevol objecte.

Tampoc tenim en compte la generació de residus que això suposa. Hem de llençar el que no hem utilitzat més tots els embolcalls no reciclables que porten els packs d’oferta i sovint la qualitat de les ofertes és inferior als demés productes amb preu superior.

Alguna vegada t’has plantejat anar a comprar amb un cabàs o bossa de roba i pots o bosses de paper que guardem per anar reutilitzant, deixar de comprar allò que té plàstic i comprar només el que necessites?

Per això cal anar-hi amb l’estómac ple i amb molta concentració per a adquirir només allò que realment necessitem. REGULAR tot el què entra a casa és necessari per a viure amb més harmonía amb nosaltres, amb el nostre entorn i està amb consonància amb la sostenibilitat planetaria de veritat.

Per aquests dies de Revetlles de Sants Joans i Sants Peres cal tenir en compte les xefles amb seny, REGULAR  els abusos és necessari, la natura també ens ho demana,…

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios