12.6 C
Pals
Dissabte, 16 gener 2021

La reserva de les illes Medes és un ecosistema que funciona però pot millorar

Tot i la regulació a la reserva, la intervenció humana també afecta als ecosistemes instal·lats a les Illes Medes

El més llegit

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

El restaurant La Gamba de Palamós tanca temporalment després de ser sancionat per incomplir les restriccions

El restaurant La Gamba de Palamós ha decidit tancar temporalment després d'haver estat sancionat per la policia per no complir les restriccions de la Covid-19. Ara, a la porta del restaurant, s'hi troba el rètol: "Tancat per força". 

La Garoinada de Palafrugell tira endavant tot i les restriccions

Tot i les restriccions imposades els establiments participants han decidit tirar endavant la campanya.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Els estudis de seguiment que s’han fet de la biodiversitat marina a les Illes Medes han conclòs que l’ecosistema de reserva ajuda, però pot millorar. Aquest dijous al matí, s’han presentat els resultats del seguiment que s’ha fet en els últims mesos. La principal conclusió és el benefici de la reserva en relació a diferents comunitats d’espècies.

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter compta amb una gran biodiversitat marina. Per poder conèixer l’estat actual s’ha fet un seguiment de totes les espècies que hi ha a l’entorn de les Illes del Baix Empordà. Aquests estudis s’han fet d’aquesta manera després del canvi del Pla que Regula l’Ús i Gestió que sentenciava que s’havia de fer una gestió adaptativa. És a dir, adaptar la manera de fer l’activitat als resultats.

Dues de les conclusions més recurrents d’aquests seguiments tenen a veure amb la intervenció humana. Aquestes són les paraules de Narcís Coll, president del Parc de Montgrí, Medes i Baix Ter; a Ràdio Capital.

Aquesta intervenció humana però queda contrastada amb la regulació actual. Durant la presentació s’ha destacat que tot i l’efecte humà a les Medes, s’està creant una zona de reserva que funciona per les espècies instal·lades. Alguns éssers estan molt millor aquí que en altres indrets, però tot això encara pot millorar. El cas més sorprenent són les comunitats de corall que es diferencien d’aquelles en perill per les noves llicències de pesca.

Els estudis de seguiment però començaran una nova etapa. A partir d’ara es contractaran de manera quadriennal per poder fer un millor seguiment de l’ecosistema de les Illes Medes. Amb aquest projecte es demostra una manera de treballar col·laborativa entre les administracions, els estudiosos de la Universitat de Barcelona i les empreses.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Els comerços de Platja d’Aro tornen a obrir simbòlicament per reclamar ajudes i deixar de sentir-se “abandonats”

Asseguren que el confinament perimetral i el tancament de cap de setmana els "arruïna"

Altres notícies