19.7 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

El talús de Sa Conca no ha estat restaurat completament i caldran nous requeriments

La constructora de Xavi Hernández ja hauria d'haver restaurat completament el talús que va destruir per tenir accés directe a la platja

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El talús de Sa Conca no ha estat restaurat completament i caldran nous requeriments
Loading
/

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha reconegut que els promotors del xalet que s’està construint a la platja de Sa Conca no han restaurat completament el talús de la costa que havien perforat de manera il·legal. El regidor d’urbanisme del municipi, Josep Maria Solé, ha explicat que el “gruix de les feines que s’havien demanat s’han realitzat”, però que “falta la vegetació tal com es definia en el projecte”.

És per això que el consistori creu que s’hauran de fer nous requeriments a l’empresa promotora, relacionada amb el futbolista Xavi Hernández. El talús va ser destrossat l’any 2015 en unes obres que no comptaven amb el permís de l’Ajuntament, i que buscaven fer un ascensor que donés al xalet accés directe a la platja, que es troba sobre del talús.

Aquesta setmana encara hi havia treballadors de la constructora que s’encarrega de les obres a la zona, tal com es pot veure en aquestes imatges. El termini que havia concedit el consistori per restaurar el talús va acabar aquest diumenge 20 de maig.

L’Ajuntament de Platja d’Aro s’havia plantejat realitzar les obres des de la institució i cobrar-les de forma subsidiària, però sembla que això ja no serà necessari, però que “segurament caldrà requerir detalls i això vol anàlisi tècnica i jurídica per tal que sigui exigible i vinculant”, segons el regidor.

A principis d’aquest any 2018, els promotors van reprendre el projecte de l’ascensor, que havia estat sancionat per l’ajuntament l’any anterior, perquè ara es limitava a l’espai privat de la finca. En aquell moment va començar l’intent de restauració dels danys de la perforació del talús de la platja que van engegar fa un any i que el govern va acabar suspenent perquè envaïa l’espai públic de la cala.

La intenció del promotor, la societat Galileu 136, era instal·lar-hi un ascensor que ha de connectar directament amb un xalet privat, i permetre que els propietaris tinguin accés directe a la platja. Ara, l’ascensor només baixarà fins als límits de la propietat.

El nou projecte forada el mur natural entre la finca i la platja i deixarà un forat a uns set metres d’alçada. D’aquesta manera, els propietaris intentaran ara no excedir els límits de la finca.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -