Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

16.5 C
Pals
Dijous, 22 maig 2025
- Publicitat -

Restauradors certificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós participen en una jornada de pesca

L’activitat es fa a l’embarcació Estrella del Sur III dedicada a la pesca de la gamba, que des del passat mes de maig és l’única de tot el litoral català que compta amb els requisits per a poder-la dur a terme

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Diversos restauradors certificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós han pogut conèixer de primera mà com es pesca aquest aliment embarcant-se l’Estrella del Sur III especialitzada en Pescaturisme. Durant aquest dilluns 25 i dimarts 26 de setembre, han participat en una jornada de pesca per saber d’on prové la gamba que després cuinen i serveixen als seus establiments. 

L’activitat, organitzada pel projecte Palamós Peix i coordinada per l’Organització de Productors Pesquers de Palamós té l’objectiu d’oferir als restauradors certificats l’oportunitat de viure la tasca diària que fan els pescadors. També, mostrar les accions de sostenibilitat que duen a terme com el Pla de Gestió de la Gamba de Palamós, així com ensenyar com funciona la Marca de Garantia que assegura la traçabilitat del producte pesquer, a la qual estan certificats els seus restaurants.

L’embarcació de la flota pesquera palamosina, Estrella del Sur III, és l’única barca a tot el litoral català que compta amb tots els requisits per a poder dur a terme l’activitat de Pescaturisme i ha pogut mostrar als restauradors certificats tot el procés de pesca de la gamba. La sortida ha sigut des del port a les 6:30 h del matí i la tornada a les 16:45 h de la tarda. Pels restauradors aquesta experiència ha sigut única, segons Quim Casellas Grassot del restaurant Casamar de Llafranc.

Reproductor d'àudio

Pol Cabanas, assessor gastronòmic de Palamós, veu la Pescaturisme com una activitat necessària per poder transmetre millor els ingredients del plat que serveixen a la seva clientela.

Reproductor d'àudio

 

Pescaturisme, també oberta a tothom

L’activitat està impulsada per la Confraria de Pescadors del municipi amb el projecte Palamós Peix, amb el suport del Museu de la Pesca i l’Ajuntament de Palamós, com a iniciativa per a la promoció del patrimoni i la pesca marítima, així com elements de singularització i dinamització econòmica del municipi. La Pescaturisme està obert a tothom i plenament actiu des del passat mes de maig. Es du a terme cada dimarts i dimecres durant tot l’any (sempre que el temps ho permet), excepte els períodes de varada de l’embarcació necessaris per a realitzar-li el manteniment, així com el de veda del sector durant els mesos de gener i febrer.

El cost per persona és de 100 € i inclou l’assegurança, així com un àpat a la mateixa embarcació, basat en la gastronomia pròpia de la cuina de barca. A més, les persones participants també obtenen amb el preu de l’activitat, una entrada al Museu de la Pesca i una visita guiada a la subhasta del peix que té lloc a la llotja de Palamós.

Aquesta activitat compta també amb la participació i el suport de l’Organització de Productors Pesquers (OPP), plataforma mitjançant la qual es permet l’impuls de projectes vinculats al desenvolupament d’iniciatives i propostes que fomenten el sector pesquer local, i que és integrada per pescadors palamosins.

- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 4×26 – 21 maig 2025

TRACKLIST JET – ARE YOU GONNA BE MY GIRL MILES KANE – COME CLOSER THE RACONTEURS – STEADY, AS SHE GOES THE WOMBATS...

Altres notícies