9.7 C
Pals
Dilluns, 20 març 2023
- Publicitat -

Restauren 25 tombes de l’antiga església de Santa Cristina d’Aro

Les restes es van trobar el 1962 amb l'obertura d'un camí d'una nova urbanització

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà) ha començat aquesta setmana les tasques de reintegració de 25 tombes que hi havia a l’antiga església paleocristiana. La troballa d’aquestes tombes es va fer el 1962 durant l’obertura d’un camí en una nova urbanització al municipi. Això va fer que comencessin les excavacions i es descobrís e terç oriental de l’edifici. El terç occidental va ser destruït durant la construcció del camí. Malgrat tot, es va poder localitzar un temple cristià i la necròpolis. El 2007 un equip d’arqueòlegs de la Universitat de Girona va excavar de nou el sector interior de l’edifici i va trobar noves estructures que han ajudat a interpretar-lo millor.
EL 2019 es va redactar un pla executiu de rehabilitació de l’antiga església, que consistia en un recull d’actuacions que s’havien fet en aquest jaciment i a la necròpolis que hi havia al voltant. A més, també es presentava una proposta de consolidació d’aquest temple per garantir la conservació i aturar l’actual degradació.

Aquest any s’ha començat a aplicar el pla executiu i els treballs es concentren en la rehabilitació de la necròpolis, amb les 25 tombes que s’hi han trobat. El projecte posa en valor les tombes excavades i tenen un cost de 19.500 euros (4.500 d’ells son gràcies a una subvenció de la Generalitat de Catalunya). Es preveu que les obres durin entre dues i tres setmanes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 20 de març

Avui hem relatat una baralla de pistolers a l'NBA, hem decidit quin és el millor plat de la gastronomia...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -