3.6 C
Pals
Dilluns, 29 novembre 2021
- Publicitat -

Retorneu al poble el que li correspon

Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El PDeCat de Torroella presenta una moció al ple municipal, perquè el consistori «exigeixi» al Ministeri de Defensa la cessió gratuïta dels terrenys de Punta Milà i de l’estació Loran-C de l’Estartit «per tal de ser destinada als usos socials» que els veïns del municipi decideixin a través d’un procés participatiu.

Al marge de la consideració que em mereix el terme “usos socials” i que caldria veure quines opcions possibles hi ha, per a una instal·lació com aquella enmig de la muntanya, és absolutament de rebut que es reclami a l’Estat Espanyol que retorni aquells espais en desús, que en el seu dia es va apropiar.

Estem parlant de terrenys en molts casos abandonats, o d’instal·lacions que ocupen espais en nuclis urbans que han quedat obsoletes i resten la possibilitat de ser retornades als ajuntaments perquè en facin un ús millor. Parlem de la Base Loran-C, la Punta Milà, els terrenys de Radio Liberty, una antiga estació receptora a Sant Climent de Peralta o la mateixa caserna de la guàrdia civil a Palamós, que tot i estar encara en funcionament, bé s’hauria de replantejar la seva necessitat, ubicació o dimensió.

Que l’Estat Espanyol es negui a retornar-los i els subhasti (en el cas dels terrenys de l’Estartit) per treure’n rendiment econòmic a costa dels ajuntaments, no només és una mostra més del canibalisme que practica respecte les finances de les administracions locals, sinó que és un rot a la cara dels ciutadans que pateixen les conseqüències de les migrades finances dels ajuntaments.

Tot plegat, recorda una mica a l’estratègia empresa amb el fons de liquiditat autonòmica, el famós FLA, que en resum vindria a dir: Vostè, administració de la generalitat no pot sortir al mercat a buscar diners. ens els ha de demanar a nosaltres que tenim els que paguen els ciutadans amb els seus impostos, els hi deixarem a un tipus d’interès que fixarem unilateralment i obrirem o tancarem l’aixeta en funció del que ens convingui. Doncs amb tots aquests terrenys és similar: Els prenem quan ens convé, els explotem, els abandonem però no els cedim. Si els volen recuperar, han de pagar.

D’això se’n diu deslleialtat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Fúmiga i Suu estrenen el videoclip de ‘Segona conjugació’

La Fúmiga i Suu acaben de presentar el videoclip de ‘Segona conjugació, una de les interessants propostes de “Fotosíntesi” el treball dels valencians. La banda té la intenció de fer un videoclip per cadascuna de les cançons del disc. El clip és obra de Iconic. La presentació del disc a Catalunya serà el 2 d’abril…
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -