10.1 C
Pals
Diumenge, 7 juny 2020

Rull es defensa: “Hauríem rebutjat l’entrada al port de Palamós de qualsevol buc com aquell”

L'exconseller de Territori i Sostenibilitat assegura que "hauria estat una irresponsabilitat aturar l'activitat de Palamós" i que la petició no es va fer correctament

El més llegit

GALERIA: Desmantellen una enorme plantació de marihuana al Baix Empordà

Hi havia més de 4.000 plantes de marihuana i una gran infraestructura per mantenir-les

Tres joves creen el Begur Cinema Brava, un festival pioner d’autocine, música i activitats esportives

Àlex Cruylles, Patricia Serra i Matu Marsicano, tres joves de Barcelona que s'han trobat confinats a Begur, han impulsat...

Portaran a la Fiscalia la gestió a Palafrugell Gent Gran durant la crisi del coronavirus

Familiars de residents a Palafrugell Gent Gran han fet un escrit "on es posa en coneixement de la Fiscalia una sèrie de fets que poden ser constitutius de delicte o no"

La Bisbal, Palamós i Sant Feliu: les seus de la selectivitat al Baix Empordà

Aquest any excepcionalment, els i les estudiants de batxillerat del Baix Empordà no aniran a Girona a fer la selectivitat: es volen evitar desplaçaments i aglomeracions.
Daniel Cortés Morés
Daniel Cortés Moréshttp://danicortes.cat
Coordinador de redacció i responsable de projectes de Ràdio Capital

L’exconseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, s’ha defensat aquest dimecres davant del Tribunal Suprem d’un dels motius que addueix la Fiscalia per acusar-lo de rebel·lió: que no va permetre l’entrada del buc Moby Dada, conegut com a “Piolín“, al Port de Palamós.

Rull ha donat tres motius que expliquen per què aquesta acusació no té cap sentit: que les autoritzacions no depenen d’ell, que la sol·licitud d’entrada no es va fer amb els mecanismes adequats, i que un vaixell com aquell hauria paralitzat l’activitat al Port de Palamós.

Segons ha dit l’exconseller, “el personal del port de Palamós no em va consultar, però avalo la seva decisió”.

La petició d’entrada es va fer de forma informal i verbal per part del consignatari del vaixell, i no es va fer seguint el mecanisme oficial i establert, la plataforma digital Dueport. “Sol·licitaven l’amarrament durant vint dies per a reparar els cabines del buc”, ha dit Rull.

Rull ha posat en context: “El Port de Palamós és un port relativament petit. Té molts creuers, i això és una gran notícia, i càrrega i descàrrega de mercaderies. El moll de ponent no és prou gran per allotjar un vaixell com el Moby Dada”. És per això que Palamós “no accepta ni llargues estades ni llargues estades per fer reparacions. Això es fa a les drassanes”.

Rull ha explicat que el personal del port va tenir en compte que “pràcticament tots els dies, el moll comercial estava permanentment ocupat per grans bucs i creuers. I dos vaixells no podien coexistir”.

Rull ha defensat així l’activitat al Port de Palamós.

Desactivar tota l’activitat del Port de Palamós hauria estat una hipoteca grandíssima, ha dit.

La llei, però, planteja que els bucs importants puguin rebre la categoria de “buc d’estat” si es requeria que passés prioritàriament per davant de creuers i vaixells comercials. Però Rull ha explicat que en cap moment es va fer aquesta sol·licitud per part del govern espanyol. Quan finalment, l’executiu de Rajoy ho va fer, el buc ja es dirigia a Barcelona.

Podeu escoltar la declaració sencera sobre el Port de Palamós aquí:

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pas endavant per obrir la nova biblioteca de l’Estartit

La biblioteca de l'Estartit custodiarà el fons Beatles del periodista Josep Maria Francino. Es tracta d'una col·lecció única, segurament de les més importants i extenses del país

GALERIA: Desmantellen una enorme plantació de marihuana al Baix Empordà

Hi havia més de 4.000 plantes de marihuana i una gran infraestructura per mantenir-les

Portaran a la Fiscalia la gestió a Palafrugell Gent Gran durant la crisi del coronavirus

Familiars de residents a Palafrugell Gent Gran han fet un escrit "on es posa en coneixement de la Fiscalia una sèrie de fets que poden ser constitutius de delicte o no"

Els pescadors gironins perden més de 3 milions per la pandèmia del coronavirus

La recaptació en primera venda a les llotges pesqueres catalanes en el període comprès entre el 13 de març i el 16 de maig de 2020 ha estat un 50% inferior a la mitjana de l’obtinguda en el mateix període dels 3 anys anteriors

Finalitzen aquesta setmana les obres al desguàs del rec del Molí de Torroella

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el cap de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a la demarcació territorial de Girona, Àlex Rocas,...

Altres notícies