7.7 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

Sabeu dir quantes illes formen les Medes?

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’àmbit marí es un dels tres paisatges que formen el Parc Natural. A nivell paisatgístic destaquen les Medes, que es un arxipèlag format per 7 illots: La Meda gran, la Meda xica, el Medellot, el Tascó gros, el Tascó petit, les Ferranelles i el Carai Bernat.

A sobre de la Meda gran hi va haver construccions militars durant diverses èpoques. Avui en dia hi ha un far per seguretat a la navegació i hi viu una important colònia de gavians. També nidifiquen els ardeids, que son els ocells de cames llargues i coll llarg com l’esplugabous i el martinet de nit. La part emergida té un nivell de protecció de Reserva Integral. Això vol dir que les activitats estan molt limitades, de fet no es pot desembarcar si no es amb una autorització expressa del Parc Natural.

A la banda nord de les illes, els penya-segats enfonsen dins el mar fins a una fondària de 50 metres. Allà on les onades mullen la roca, a nivell de la superfície del mar, hi creix un cinturó d’algues dures en forma de cornisa, que localment s’anomena TURO.

Per sota del nivell del mar destaquen a la banda sud les praderies de posidònia i a la banda nord les parets de gorgònies i coralls. Hi ha coves i túnels submarins i sobretot una gran diversitat de peixos que hi viuen prous anys com per fer-se grans. La part submergida de les illes medes te un nivell de protecció de Reserva Natural Parcial la qual cosa vol dir que les activitats estan regulades.

Entre l’Escala i l’Estartit tenim una façana de roca calcària alta sense urbanitzar. La millor manera de conèixer la costa del Montgrí es des d’una embarcació a motor a vela o a rems, en que es pot admirar el fenomen geològic del KARST.

Us animeu a conèixer les illes medes i la costa del Montgrí ja sigui navegant o bussejant?

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies