25.9 C
Pals
Dimecres, 17 agost 2022
- Publicitat -

Sabeu dir quantes illes formen les Medes?

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’àmbit marí es un dels tres paisatges que formen el Parc Natural. A nivell paisatgístic destaquen les Medes, que es un arxipèlag format per 7 illots: La Meda gran, la Meda xica, el Medellot, el Tascó gros, el Tascó petit, les Ferranelles i el Carai Bernat.

A sobre de la Meda gran hi va haver construccions militars durant diverses èpoques. Avui en dia hi ha un far per seguretat a la navegació i hi viu una important colònia de gavians. També nidifiquen els ardeids, que son els ocells de cames llargues i coll llarg com l’esplugabous i el martinet de nit. La part emergida té un nivell de protecció de Reserva Integral. Això vol dir que les activitats estan molt limitades, de fet no es pot desembarcar si no es amb una autorització expressa del Parc Natural.

A la banda nord de les illes, els penya-segats enfonsen dins el mar fins a una fondària de 50 metres. Allà on les onades mullen la roca, a nivell de la superfície del mar, hi creix un cinturó d’algues dures en forma de cornisa, que localment s’anomena TURO.

Per sota del nivell del mar destaquen a la banda sud les praderies de posidònia i a la banda nord les parets de gorgònies i coralls. Hi ha coves i túnels submarins i sobretot una gran diversitat de peixos que hi viuen prous anys com per fer-se grans. La part submergida de les illes medes te un nivell de protecció de Reserva Natural Parcial la qual cosa vol dir que les activitats estan regulades.

Entre l’Escala i l’Estartit tenim una façana de roca calcària alta sense urbanitzar. La millor manera de conèixer la costa del Montgrí es des d’una embarcació a motor a vela o a rems, en que es pot admirar el fenomen geològic del KARST.

Us animeu a conèixer les illes medes i la costa del Montgrí ja sigui navegant o bussejant?

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Begur es prepara per a viure la dissetena edició de la Fira d’Indians

Els dies 2, 3 i 4 de setembre, el municipi s’engalanarà per a celebrar novament el vincle entre Begur i Cuba a ritme de música, tastos, sessions teatralitzades i visites culturals
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -