Salvador Vergés: “Al final de la novel·la es descobreix perquè a l’Alguer es parla català”

- Publicitat -

El pròxim 15 de setembre a l’Escala i el 28 de setembre a Roses, Salvador Vergés presentarà la seva nova novel·la, Els pergamins de l’Alguer, una història sobre una dona del segle XIV que haurà d’amagar que sap llegir i a escriure de ben petita, habilitats extraordinàries entre les dones d’aquell temps. Per parlar-nos d’alguns detalls de l’obra ens ha visitat el mateix autor, Salvador Vergés.

Fins ara Salvador Vergés no s’havia aventurat a escriure una novel·la ambientada en l’època medieval. Tot i això, i després d’endinsar-se en les Cròniques de Pere III el Cerimoniós, va decidir començar a escriure sobre l’època de la conquesta de l’Alguer. Hi ha diversos espais que l’autor ha pogut visitar per inspirar-se a l’hora d’escriure la novel·la. Un dels temes que aborda la novel·la i que es desvetlla un cop acabada la lectura és saber per què a l’Alguer es parla català.

Salvador Vergés aconsegueix combinar aquest fet històric amb la història de l’Ermessenda, la dona protagonista que havia après a llegir i a escriure. La història transcorre entre la zona del Cap de Creus i l’Alguer, zones que l’autor ha pogut visitar.

Per narrar i ambientar la novel·la en l’època medieval, Salvador Vergés ha hagut de documentar-se. “Aquesta documentació ha estat complicada per mi, perquè no soc historiador”, apunta l’autor. Tot i això, ha rebut una gran ajuda dels historiadors i experts de l’època. Aquest procés de documentació ha estat tan exhaustiu que l’autor ha viatjat fins a l’Alguer amb veler.

L’autor reconeix que aquest quart llibre ha estat més fàcil de publicar perquè la relació amb Viena Edicions és molt bona. Tot i això, Salvador Vergés explica que autopublicar un llibre és un procés complicat i farragós. Ja fa uns mesos que el llibre està circulant pel mercat i les opinions que rep l’autor són prou bones.

I tot i que encara no ha començat a escriure la següent novel·la, Salvador Vergés vol començar a escriure una història relacionada amb la postguerra. L’autor va fer presentacions a Girona, Barcelona, Sant Joan de les Abadesses o l’Alguer. Aquesta última localització va ser del tot sorprenent per l’autor, ja que la presentació es va fer enmig de la plaça del poble. Les pròximes presentacions es faran el 15 de setembre a l’Escala i el 28 de setembre a Roses.

- Publicitat -