19.3 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

Salvem Platja de Pals en contra de la licitació dels terrenys de Radio Liberty

No creuen que l'hagi de gestionar qualsevol entitat privada, sinó que hauria de ser l'administració que es fes càrrec d'eliminar les edificacions que encara queden

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Associació Salvem Platja de Pals s’ha situat en contra de la licitació dels terrenys de Radio Liberty, que gestiona la Generalitat. Segons han dit, “no creuen que l’hagi de gestionar qualsevol entitat privada”, sinó que hauria de ser l’administració que es fes càrrec d’eliminar les edificacions que encara queden, i també de la gestió, vigilància i inversió inicial, ja que existeix un conveni que preveu una inversió de l’estat de 4 milions d’euros per rehabilitar els hàbitats dunars i eliminar el màxim d’edificacions existents. Així ho ha explicat Pau Bosch, de Salvem Platja de Pals, a Ràdio Capital.

Bosch també ha dit que és un espai “de gran importància pel seu patrimoni natural”, i que les administracions “per això hi són, i s’haurien d’haver encarregat de l’espai des de fa molt de temps.” També ha explicat que ara l’espai està en un estat “d’abandó i de gran perill d’incendi.”

Per això, Bosch ha dit que “els hàbitats dunars haurien de ser rehabilitats i renaturalitzats en totes les 33 hectàrees, i haurien de poder ser visitats de forma gestionada i vigilada, de forma que amb les visites no es malmetin la flora i fauna de gran interès tant per la seva raresa com amenaça, amb espècies protegides, algunes en perill d’extinció.”

Salvem Platja de Pals s’ha oposat a la construcció d’Aquam, un projecte que contempla un gran complex format per dos aquaris i que ocuparia 6.600 metres quadrats. Per això han recollit més de 1.000 signatures a change.org. A més, segons el Diari de Girona, no descarten portar el cas als tribunals, i ja han començat la recollida de donatius pel que pugui costar la causa a la Justícia.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -