22.1 C
Pals
Diumenge, 24 setembre 2023
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols haurà d’indemnitzar un policia local que va patir lesions en ser agredit quan estava treballant

La sentència, que no es pot recórrer, ha quantificat que l’Ajuntament haurà de pagar un total de 26.390,50€

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols haurà d’indemnitzar un agent de la policia local que l’any 2013 va patir lesions a la tíbia i al peroné en ser agredit per un home al que intentava identificar, que tenia “clars símptomes d’haver begut”, tal i com ha explicat el seu advocat del sindicat SEP-PL, Sergi Fernández.

L’agent ja tenia una lesió anterior i això va provocar seqüeles, i en el seu moment, amb la sentència penal ja feta, es va quantificar una indemnització de 26.390,50€, però l’autor de les lesions es va declarar insolvent. El sindicat SEP-PL aleshores va intentar negociar amb l’Ajuntament, i veient que la normativa catalana exclou les indemnitzacions pel que fa a un funcionari en exercici de les seves funcions, el sindicat ha basat la defensa en dos articles del decret 2038/1975 del 17 de juliol pertanyent al Reglament Orgànic de la Policia Governativa, la de l’Estat espanyol, que sí que parla del principi d’indemnitat i que fa responsable subsidiari a l’administració a la qual pertanyi l’afectat. Ens ho concreta l’advocat del sindicat SEP-PL, Sergi Fernández.

Amb l’import de 26.390,50€, la sentència, dictada per la magistrada del jutjat contenciós administratiu 1 de Girona no admet recursos i per tant, des del sindicat s’espera que l’afectat rebi aviat les indemnitzacions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -