11 C
Pals
Dijous, 29 febrer 2024
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols i Blanes suspenen l’activitat a la llotja del peix degut al COVID-19

Dos dels pescadors guixolencs han donat positiu en coronavirus, un dels quals ha estat ingressat a l'Hospital de Palamós mentre que l'altre resta en confinament estricte al domicili

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La situació generada per la pandèmia ha causat també la paràlisi de les flotes pesqueres gironines. Segons informava el Punt Avui, la llotja de Blanes decidia, amb vuit vots a favor i un en contra, suspendre l’activitat a la llotja del peix a partir de demà. Divendres realitzaven la subhasta fins que es pugui superar aquesta crisi. Tot i això, aquesta penja d’un fil i la setmana que ve decidiran si tanquen l’activitat.

També a Sant Feliu de Guíxols, els pescadors confirmaven que tota la flota resta amarrada al port i s’han suspès subhastes i l’activitat. Tot això després de l’ingrés hospitalari a Palamós d’un dels dos pescadors guixolencs que van donar positius en coronavirus, l’altre compleix confinament estricte.

Les confraries coincideixen que l’activitat de les embarcacions grans d’arrossegament o encerclament, amb tripulacions d’una desena llarga de persones en una superfície reduïda, és incompatible amb els protocols per prevenir contagis. A més, la demanda de peix fresc també ha caigut en picat. La flota pesquera de la Costa Brava depèn de la demanda sostinguda de restaurants i hotels, ara tancats pel decret d’estat d’alarma. Per aquest motiu, ja s’havien plantejat reduir l’activitat, per evitar una sobreoferta que enfonsés preus. Però la demanda en els comerços també ha davallat de manera que els preus a la subhasta s’han desplomat i no surt a compte sortir a pescar.

En el cas de Palamós, les embarcacions que havien decidit sortir per torns certs dies no es fan a la mar i l’activitat resta restringida a les d’arts menors, amb tripulacions que es mouen en una mitjana de dos pescadors, amb més dificultat per superar l’aturada però poc volum de pesca. Si no hi ha prou peix, probablement tancaran la llotja, i això afectarà de retruc una desena de tresmalls de la confraria de l’Escala. A Roses, només quatre de les vint embarcacions de la confraria continuaven ahir sortint a pescar i veuen inevitable la sortida dels expedients de regulació temporals d’ocupació (ERTO), que a Sant Feliu dijous continuaven tramitant presencialment des de l’oficina abans que la plantilla de la confraria marxés cap a casa a fer teletreball.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×21 – 28 febrer 2024

TRACKLIST SAINT MOTEL – MY TYPE SCOUTING FOR GIRLS – THIS AIN’T A LOVE SONG BLUR – COFFEE & TV VANCE JOY –...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -