13.7 C
Pals
Dimecres, 1 febrer 2023
- Publicitat -

Sant Feliu rememora Jules Verne i el seu biògraf Joan Torrent

Es faran diversos actes sobre ambdues figures fins al 5 de novembre

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols ha posat en marxes les Jornades Vernianes, que recorden a Jules Verne i també s’homenatja Joan Torrent, el primer biògraf a l’Estat espanyol d’aquest autor i nascut precisament a terres ganxones. Des d’ahir fins al 5 de novembre, està oberta una exposició de Jules Verne a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

D’altra banda, també hi ha programades altres activitats, organitzades per la Societat Catalana Jules Verne, la Societat Hispànica Jules Verne, la Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica (IEC), la Biblioteca Municipal Octavi Viader i el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.

Demà, a les set de la tarda, se celebra la conferència “Jules Verne i la ciència”, a càrrec de Jesús Navarro. També es farà a la Biblioteca Municipal Octavi Viader. L’endemà, el dissabte 16, es fa la jornada entre Verne i Verdaguer, que permetrà navegar per “l’univers literari, científic i geogràfic de Joan Torrent”, i que tindrà lloc a la Sala Panyelles del Monestir de la ciutat ganxona. Dins d’aquesta jornada, a les quatre de la tarda, Ramon Pinyol impartirà la conferència “Joan Torrent i Fàbregas i Jacint Verdaguer: una relació intensa i essencial”. I, finalment, a un quart de set, hi haurà l’espectacle Recital V de Verdaguer.

El darrer acte es farà el 30 de novembre, que serà una sessió de contes amb la Família Ratón de Jules Verne a les 12 del matí a la Biblioteca Octavi Viader.

Joan Torrent i Fàbregas (1901-1996) va estudiar la figura de Jules Verne i Jacint Verdaguer. També va estudiar a fons la història de Sant Feliu de Guíxols, va publicar diversos articles a les revistes Àncora i Institut d’Estudis del Baix Empordà. Torrent va rebre la Creu de Sant Jordi el 1992.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Policia Local de Palafrugell posa en una marxa una app per rebre avisos amb un botó d’emergència amb geolocalització

També té un servei d’alerta preventiva que permet a l'usuari deixar un avís quan marxa de casa o surt de festa.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -