10.1 C
Pals
Divendres, 5 juny 2020

Sant Feliu suplementa amb 20.000€ els ajuts d’urgència social per la COVID-19

Muñoz assegura que "es faran els suplements que calguin" segons com avanci la situació

El més llegit

Tres joves creen el Begur Cinema Brava, un festival pioner d’autocine, música i activitats esportives

Àlex Cruylles, Patricia Serra i Matu Marsicano, tres joves de Barcelona que s'han trobat confinats a Begur, han impulsat...

JxCat Palamós critica que ERC agraeixi “les forces de seguretat de l’Estat” per la seva feina

La formació de Junts per Catalunya critica que Esquerra hagi votat a favor d'una moció de Ciutadans per reconèixer la feina durant la lluita contra el coronavirus a "les forces i cossos de seguretat"

Palamós rebaixa la taxa d’ocupació de la via pública en un 75%

El Ple de l'Ajuntament de Palamós va aprovar ahir una mesura per rebaixar la taxa d’ocupació de la via...

La Bisbal, Palamós i Sant Feliu: les seus de la selectivitat al Baix Empordà

Aquest any excepcionalment, els i les estudiants de batxillerat del Baix Empordà no aniran a Girona a fer la selectivitat: es volen evitar desplaçaments i aglomeracions.

Sant Feliu de Guíxols destinarà 20.000€ més com a ajuts d’urgència social per la COVID-19. Així es va aprovar per unanimitat en el ple extraordinari d’ahir al municipi.

Josep Melcior Muñoz, des d’Acció Social, va presentat la proposta d’aquest suplement de crèdit, que va explicar com “una primera previsió de lavaluació de les necessitats de les properes setmanes.” Són doncs, 20.000 euros que ajudaran a donar resposta si hi ha un increment de necessitat i que se suplementen als 26.000€ d’aplicació inicial.

Muñoz va assegurar que des d’acció social s’està atenent al 100% de les necessitats i va afegir que “es faran els suplements que calguin” segons com avanci la situació.

Jordi Lloveras, de Guíxols des del Carrer, va explicar aquest crèdit no els “dona tranquil·litat en aquest sentit”, perquè la quantitat els sembla “que no respon a les necessitats.” Van votar favorablement perquè creuen que no és el moment d’anar “amb confrontacions”, però va recordar propostes que el grup ja havia plantejat anteriorment, que inclouen una línia directa d’ajuts de subministraments bàsics a la gent que ha quedat sense feina o activitat o línies d’ajuts per les escoles, per exemple. També ha demanat que tots els recursos dels que disposen “es destinin a garantir béns comuns i primeres necessitats, de manera que caldria ajustar el pressupost municipial.”

Sílvia Romero (ERC) i d’altres grups municipals també han demanat que es concretin les propostes. Muñoz ha dit que “avui la prioritat és la seguretat dels veïns i veines” i que esperen que “totes aquestes propostes tan fantàstiques que apareixen avui en aquesta taula es concretin des del govern de l’EStat, la Generalitat i la Diputació provincial, perquè si es això es pensen que això ho arreglarem des de l’Ajuntament, ja li dic jo que sí i que posarem tots els recursos. Però avui el primer que ens interessa és la salut dels nostres veïns i veïnes.”

Després d’una picabaralla entre els diversos regidors pel “to” que ha adoptat el regidor Muñoz en algun punt del debat, l’alcalde Carles Motas ha fet queixa de les “zero trucades” que ha rebut per part de la Generalitat o del Govern Espanyol per ajudar a la gestió de la crisi.

Ha afegit que no tenen “tota la responsabilitat” i que “tota la nostra energia va cap a la salut dels ciutadans”. També ha dit que tenen pressió perquè “són els ciutadans de la nostra ciutat” i no reben “mesures de l’estat.” A més, “sortim d’un engany: ens van dir que era una grip”, ha afegit.

D’altra banda, també s’ha aprovat de manera inicial les gratificacions de funcionaris, seguretat social i policia local per augment del servei durant la COVID-19. Això suposa una transferència de crèdit de 82.914,92€. Muñoz ha agraït la voluntat de treball “de tots els treballadors i treballadores de serveis essencials.”

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Els pescadors gironins perden més de 3 milions per la pandèmia del coronavirus

La recaptació en primera venda a les llotges pesqueres catalanes en el període comprès entre el 13 de març i el 16 de maig de 2020 ha estat un 50% inferior a la mitjana de l’obtinguda en el mateix període dels 3 anys anteriors

Finalitzen aquesta setmana les obres al desguàs del rec del Molí de Torroella

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el cap de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a la demarcació territorial de Girona, Àlex Rocas,...

Tres joves creen el Begur Cinema Brava, un festival pioner d’autocine, música i activitats esportives

Àlex Cruylles, Patricia Serra i Matu Marsicano, tres joves de Barcelona que s'han trobat confinats a Begur, han impulsat el festival Cinema Brava per...

Ja es pot participar a les activitats enoturístiques dels cellers Brugarol (Palamós), Clos d’Agon (Calonge) i Mas Geli (Pals)

Setze cellers de l’Empordà van reiniciar les seves activitats enoturístiques l’1 de juny, data de la fase 2 a la demarcació de Girona. Ho...

Sons del món segueix endavant amb Sopa de Cabra, Manel i Stay Homas

Arriba el bon temps, el desconfinament i les primeres bones notícies. En aquest context, el Sons del Món, una de les grans cites d’estiu de la Costa Brava des de fa tretze edicions, anuncia que enguany farà una edició especial, amb un cartell de luxe de fins a nou concerts a la Ciutadella de Roses,…

Altres notícies