15 C
Pals
Dijous, 29 febrer 2024
- Publicitat -

Sant Joan de Palamós celebra de nou el Sant Joan Florit

Després de la cancel·lació de l'event l'any passat per la covid, aquest any se n'ha pogut tornar a gaudir

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’any passat no va poder celebrar-se el Sant Joan Florit a causa de la covid-19. Tot i que a aquestes alçades de l’any passat ja ens trobàvem en fase de desescalada, encara no es permetien reunions multitudinàries. Aquest any, tot i que encara hi havia dubtes degut a les circumstàncies en les quals es va celebrar Sant Jordi (de les quals parlem en aquest article), gràcies a la progressiva flexibilització de les restriccions al final si que s’ha pogut dur a terme.

El Sant Joan Florit és un esdeveniment relativament recent que des dels seus inicis ha tingut èxit i ha aplegat curiosos i visitants. En plena primavera, s’engalanen els carrers amb tot tipus de decoracions i motius florals. Aquesta iniciativa sorgeix de l’esforç i la voluntat dels propis veïns, escoles i associacions del barri, que munten paradetes on venen flors i articles decoratius i / o exposen les seves flors al carrer. Els més creatius pengen dels balcons i les parets teles i ornaments florals, o flors artificials fetes amb materials plàstics. Tot plegat per omplir els carrers de color i fer brollar l’alegria i l’esperit primaveral.

En definitiva, durant aquesta jornada els carrers de la part més antiga de Sant Joan s’omplen tot el dia de colors i fragàncies, i també de cultura. A la tarda es duen a terme espectacles pels menuts i pels grans, i actuacions musicals.

En edicions anteriors, hom hi podia trobar fins i tot parades amb articles de bisuteria, llibres i cds antics, i algunes amb productes de la terra de la gent de Palamós i els voltants. Aquest any, però, s’ha hagut de limitar més la part cultural i gastronòmica degut a que si bé les restriccions s’han tornat més laxes encara estem en pandèmia i hi ha risc de contagis.

Malgrat tot, això no ha impedit que aquest any la gent sortís als carrers a gaudir d’aquesta diada, a veure les flors i els ornaments, i, tot i que el clima no era el més bo, a sentir la primavera.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Marc Piferrer: “Volem fer de pont entre les empeses que necessiten treballadors i les persones que busquen feina”

Arriba la segona edició del Saló dels Oficis i les Professions a Palafrugell. Aquest dijous 29 de febrer la Bòbila de Palafrugell s’omplirà d’expositors, tallers i conferències per aquells estudiants que estiguin dubtant a l’hora d’iniciar-se al món de la formació professional. Per parlar-nos d’aquest acte i altres propostes que arribaran al municipi ens ha visitat al Supermatí el regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Palafrugell, Marc Piferrer.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -