29.1 C
Pals
Dimarts, 16 agost 2022
- Publicitat -

Santa Cristina, a favor que la Costa Brava sigui Reserva de la Biosfera de la Unesco

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El ple de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, reunit ahir a la nit, va acordar, per majoria, donar suport a la candidatura de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera de la Unesco. A més, el ple, davant la iniciativa que està impulsant la Diputació de Girona, va fer constar l’interès  de l’Ajuntament cristinenc en treballar d’acord amb els principis de sostenibilitat, per a què es puguin assolirà nivell de l’àmbit de la Reserva de la Biosfera de la Costa Brava els objectius de desenvolupament sostenible de Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament.

El suport del consistori de Santa Cristina forma part de la iniciativa de la Diputació, que està treballant amb les administracions públiques i també amb els agents del territori de cares a preparar la candidatura per a la declaració de la zona de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera. Des de la Diputació es recorda que és “de gran importància” que la candidatura compti amb un ampli suport social i institucional que integri tots els sectors de les administracions públiques, i d’una àmplia representació de col·lectius socials i econòmics implicats directament en la gestió d’aquest important espai litoral i marí.

Aquesta figura és un reconeixement  internacional a territoris que tenen uns valors naturals de gran rellevància i agafen el compromís de treballar de forma sostenible per: contribuir a la conservació dels valors ambientals i ecològic, afavorint la conservació del patrimoni natural, els paisatges litorals i marins, les espècies i de la biodiversitat; fomentar l’equilibri entre el desenvolupament humà, econòmic, social , i promoure el desenvolupament sostenible en un entorn més sa i de qualitat; construir un suport fonamental a projectes de recerca i investigació, observació permanent del territori i el mar, l’educació i l’intercanvi d’informació en relació amb qüestions territorials, nacionals i mundials de conservació i del desenvolupament sostenible, i fomentar el treball conjunt cap a un model de territori sostenible dins del concepte d’Ecoregió.

El mateix ple, d’altra banda, va aprovar, per unanimitat, una moció en defensa d’una C-65 que protegeixi el connector ecològic entre els espais protegits de les Gavarres i l’Ardenya-Cadiretes, arran dels seus efectes adversos sobre l’avifauna. La moció va presentar-la el grup Guanyarem Santa cristina des del carrer, a l’oposició. I el mateix plenari va aprovar, també per unanimitat, el contracte d’arrendament en règim de lloguer del local sala d’exposicions de “la Caixa” per un període de 5 anys per un preu de 800 euros mensuals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Punt Jove de Palamós surt al carrer aquest estiu per fomentar les seves activitats

L’Espai Jove Mòbil es va estrenar divendres passat i es tornarà a programar demà dimecres dia 17, i també el 26 d’agost
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -