6.4 C
Pals
Divendres, 23 abril 2021
- Publicitat -

Santa Cristina aposta per la preservació de la zona humida de Bernades

El grup de natura Sterna vol preservar la flora i la fauna que tenen cabuda en els espais humits com aquests i posar en valor el seu atractiu turístic

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El grup de natura Sterna, un grup ecologista del Baix Empordà, ha dissenyat una proposta de la mà de Toni Strubell amb la voluntat preservar la zona humida de Bernades aprofitant la tramitació del nou pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Santa Cristina d’Aro i enmig del debat per la definició del pla director urbanístic (PDU) de sòls no urbanitzables al litoral de la Costa Brava.

La zona humida de Bernades són uns terrenys que es van qualificar com a industrials, però inundables segons els plànols de l’Agència Catalana de l’Aigua. És per això, que el grup ecologista planteja la possibilitat de concentrar l’edificabilitat de la futura zona industrial en l’àmbit del Molí d’en Tarrés –a l’altra banda de la carretera C-65 d’accés a Sant Feliu– i a l’entorn de l’eix viari, entre algunes mesures per subratllar “els valors de la flora i fauna que tenen cabuda en els espais humits, com a atractiu turístic i per valorar una zona oblidada durant dècades”. 

Des del grup Sterna s’ha fet una tasca de divulgació de la flora de l’espai, tot i la manca de gestió ambiental. Hi ha espècies autòctones del Baix Empordà com la xàrria, que és una orquídia, i d’altres plantes de ribera. Pel que fa a la fauna, Strubell destaca la presència d’ocells com l’oreneta cua-rogenca, o les espècies migratòries que també han anat estenent la seva presència al curs baix del Ridaura i el parc dels Estanys de Platja d’Aro en els darrers anys.

El regidor de Medi Ambient, David Segarra, ha valorat positivament la proposta però la condiciona a l’aprovació del nou planejament. Ha explicat que  “l’equip redactor desaconsella construccions en l’elevat percentatge del sector que es troba en zona inundable”. Fa, aproximadament deu anys, que es preveien solucions com elevar el nivell de la superfície del terreny amb el dipòsit de terres, o inversions notables per al drenatge i bombament d’aigües pluvials o fluvials, en cas de crescuda. El regidor afirma que “una franja important de l’espai humit es podria mantenir” segons com avanci el POUM, la negociació amb els propietaris i el parer d’Urbanisme de la Generalitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Sant Jordi assolellat

El sol serà el meteor protagonista d'aquest Sant Jordi amb una temperatura màxima que pot superar els 20ºC. Dissabte també serà força assolellat però entre diumenge i dilluns vinent arriba un canvi de temps amb increment de la inestabilitat
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -