25.9 C
Pals
Dimarts, 28 juny 2022
- Publicitat -

Santa Cristina d’Aro destinarà bona part de les inversions a refer la llera del Ridaura

La proposta es va aprovar només amb els vots del govern (ERC i JxCat). Guanyarem es va abstenir, i el PSC i Ciutadans hi van votar en contra

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El ple de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro va realitzar dijous una sessió extraordinària, per primera vegada de manera telemàtica, per aprovar el pla d’inversions d’enguany, el qual assoleix els 1,6 milions d’euros i inclou 26 projectes. Aquests es cobriran, majoritàriament, amb el romanent de tresoreria per a despeses generals, després que es liquidés el pressupost de l’any passat, amb un superàvit de 4,19 milions d’euros. La intenció d’aquest ple ha estat el de poder començar a executar amb la major agilitat possible aquests projectes un cop aixecat l’estat d’alarma i licitar-ne les obres, tot i que el consistori indicava que segurament s’hauran de fer modificacions segons la situació en la qual hagi deixat la COVID-19 al municipi.

El pressupost ordinari d’aquest exercici puja a 7,45 milions d’euros. Les inversions del pressupost del 2020 es concreten en diverses obres ja programades l’any passat, amb un cost global de 722.217 euros, i les acordades ara, amb un cost global de 849.024 euros. Per fer front a aquesta despesa, l’Ajuntament, com porta fent els darrers anys, les assumeix amb el romanent de tresoreria. En concret, 662.024 euros. La resta del pressupost es cobreix amb subvencions de la Generalitat (40.000 euros) i l’Agència de Residus de Catalunya (50.000 euros) i el Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat (97.000 euros).

La reparació de les esllavissades a la llera del riu Ridaura arran del temporal de 2018 al camí del Balcà i a tocar del camí Ral, concretament les que es troben a tocar del camp de pràctiques del Golf Costa Brava i de la jardineria Palahí, s’endurà una bona part, més de 400.000€. Des del govern s’ha explicat que és així perquè l’Agència Catalana de l’Aigua no ha destinat subvencions donat que es tracta d’un camí municipal. Quintana explicava que de seguida que acabi el confinament començaran les obres que haurien d’estar acabades a l’hivern.

La proposta es va aprovar només amb els vots del govern (ERC i JxCat). Guanyem des del Carrer es va abstenir, i el PSC i Ciutadans hi van votar en contra. L’oposició va trobar a faltar més partides destinades a polítiques socials, Jaume Quintana el regidor d’Hisenda i segon tinent d’alcalde, anunciava que el més probable és que hi hagi modificacions futures  tot i que els hi ha recordat que tenen previst aprovar aviat una partida de més de 100.000 euros per a l’àmbit social.

Des de l’oposició, Guanyarem també ha criticat que no es prioritzin la reactivació de l’economia i el teixit productiu del municipi. Quintana defensava que a banda de donar ajudes econòmiques al comerç la millor manera de reactivar-la és creant llocs de treball.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -