2.5 C
Pals
Dilluns, 24 gener 2022
- Publicitat -

Santa Cristina tindrà una figura de síndic municipal

Serà a la qual es podran dirigir els veïns de la població per a queixar-se pel mal funcionament dels serveis municipals i intervenir en els conflictes que mantinguin amb l'Ajuntament.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro crearà la figura del Síndic municipal. Així es va aprovar en el passat ple municipal després que Ciutadans presentés una moció i s’aprovés per unanimitat. L’alcaldessa de Santa Cristina, Lourdes Fuentes, ha explicat a Ràdio Capital que una vegada acabin de treballar per millorar la transperència començaran a reunir-se per decidir qui serà i quines funcions tindrà el o la síndic municipal. Això serà, probablement, cap a finals d’any.

En principi, serà una figura que actui amb independència i objectivitat davant l’administració, i a la qual es podran dirigir els veïns de la població per a queixar-se pel mal funcionament dels serveis municipals i intervenir en els conflictes que mantinguin amb l’Ajuntament.

Per al portaveu liberal la creació de la figura del Síndic municipal era indispensable després de quedar aprovat el mes de gener passat un Codi de conducta de càrrecs municipals en el qual es recullen els principis ètics d’actuació i les normes de conducta que han de regir la seva activitat. Malgrat encara està per decidir, a la moció, el partit taronja va proposar les funcions d’aquesta figura: “Per a vetllar i garantir que aquests principis es compleixen, tant pels òrgans de govern com pels funcionaris municipals, vèiem imprescindible crear la figura del Síndic, per ser qui supervisarà la correcta prestació dels serveis municipals, examinarà els plens i els drets dels regidors i supervisarà els requeriments de qualsevol veí que vegi vulnerats els seus drets per part de l’Administració”, ha explicat.

La moció aprovada especifica que el Síndic municipal serà escollit i nomenat pel ple de la corporació amb el vot majoritari de 4/5 parts dels regidors, però això, no serà a curt termini, tal i com ha explicat Fuentes a Ràdio Capital. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -