19.4 C
Pals
Dilluns, 15 abril 2024
- Publicitat -

S’avala la construcció d’una xarxa de regadiu secundària al Molí de Pals

El projecte, que tindria un cost superior als 8 milions d'euros, permetria fer una millor gestió i un ampli estalvi de l'aigua, segons Albert Grassot

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
S'avala la construcció d'una xarxa de regadiu secundària al Molí de Pals
Loading
/

La Generalitat de Catalunya ha publicat recentment els detalls d’un projecte de condicionament i millora de la xarxa de distribució del reg del Molí de Pals. Aquesta iniciativa correspon una segona fase de la intervenció en aquest àmbit, ja que la primera es va dur a terme es va iniciar l’any 2009 per potenciar, en definitiva, les xarxes de regadius.

La primera fase va suposar la instal·lació d’una tuberia paral·lela al rec històric, i ara es pretén canalitzar l’aigua de reg des de l’artèria principal fins a la parcel·la del regant. En conjunt, la terra que es pot conrear ocupa una extensió de 2.965 hectàrees.

Albert Grassot, el president de la comunitat de regants del Rec del Molí de Pals, ha detallat a Ràdio Capital què suposarà la construcció d’aquesta infraestructura:

El cost del projecte supera la barrera dels vuit milions d’euros i, ara mateix, no es disposa del suficient finançament per tirar-ho endavant, segons Grassot. És per això que no hi ha una previsió de quan començaria aquest projecte ni tampoc de quant de temps caldria per executar-lo plenament.

Davant de les queixes de l’associació Gent del Ter per aquest projecte, Grassot els emplaça a “llegir-se tot el projecte”, perquè realment suposa “un estalvi d’aigua” i que, a més, va destinat “a l’ús agrícola” i “amplia el cabal del riu Ter”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Govern afegeix Begur, Calonge, Platja d’Aro, Pals Santa Cristina i Torroella a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer

La Generalitat de Catalunya ha ampliat significativament la llista de zones tensionades en resposta a l'escalada dels preus del lloguer, incloent-hi ara Begur, Calonge, Platja d'Aro, Pals, Santa Cristina i Torroella de Montgrí. Anunciat per la consellera de Territori, Ester Capella, des de la Val d’Aran, aquesta nova inclusió porta el total a 271 municipis catalans on es podran aplicar controls sobre els lloguers.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -