22.2 C
Pals
Dimecres, 28 setembre 2022
- Publicitat -

Sebastià Ruiz:” El Teatre Cinema Foment de la Bisbal és patrimoni cultural del Baix Empordà”

Divendres passat va començar una recollida de signatures per recuperar l’emblemàtic Teatre Cinema Foment de la Bisbal d’Empordà, tancat des de fa vint anys. El projecte, iniciat fa un parell d’anys, ha estat impulsat per Sebastián Ruiz que vam entrevistar al Supermatí de dimarts. Per ell, aquest hauria de ser un espai cultural per apropar el cinema, el teatre, la música i la literatura als bisbalencs i Baix Empordanesos.

El Foment, pilar cultural de la Bisbal durant anys, és propietat del Bisbat de Girona qui, ara per ara, no vol ni llogar-lo ni cedir-lo. Ruiz confia que amb l’ajuda de l’Ajuntament, que s’ha mostrat receptiu al projecte, podran reunir-s’hi per tal d’arribar a un acord.

Va explicar que són tres els punts cabdals d’aquest projecte. El primer és històric ja que recorda que fins i tot durant la dictadura s’hi projectava pel·lícules de cinema contemporani. El segon és econòmic. El Teatre està situat al carrer Ample que és de vianants i tornar-li a donar vida revitalitzaria la zona. Finalment, destaca l’aspecte social i cultural. Els caps de setmana no hi ha gaire espais culturals o d’esbarjo al municipi i ens va recordar que al Foment s’hi projectaven pel·lícules, hi havia obres de teatre i exposicions i fins i tot era un espai lúdic on s’hi podia jugar a escacs o a ping-pong. Així que recuperar aquest lloc desaprofitat de la ciutat obriria una gran oportunitat no solament per als bisbalencs sinó per als Baix Empordanesos.

A dia d’avui, han recuperar 339 signatures en només cinc dies. Confien sumar-ne 10.000, tant de bisbalencs com de persones de la comarca ja que, segons Ruiz, el Foment és part de la història bisbalenca però també és patrimoni cultural del Baix Empordà.

A banda d’això, tenen previstos dos actes més. El primer és fer un vídeo amb les persones o entitats del poble que tinguin records del Teatre Cinema quan era obert. I el segon consisteix en una exposició històrica de cartells i tota mena de records de les activitats que s’hi feien. L’objectiu, a més de recopilar aquest tresor, és donar-lo a conèixer als joves perquè coneguin millor la seva ciutat.

 

Podeu signar la petició aquí

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios