14.6 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Secrets gastronòmics de l’Empordà

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Secrets gastronòmics de l'Empordà
Loading
/

 

L’Angula del riu Ter està considerada com una de les menges més exquisides del món.

La pesca totalment artesanal i sostenible, comença ara a la tardor i acaba a finals de febrer.

En Juli Carbó, propietari de la marca Angula del Ter, i només 4 pescadors més, pesquen de forma artesana, sostenible i respectuosa amb el medi ambient a la Gola de Ter, a Torroella de Montgrí, i al rec del Molí de Pals, dins del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

En Juli, fa més de 25 anys que pesca i està adscrit a la Confraria de pescadors de l’Estartit i opera sota l’empara de les marques de qualitat Peix de la Costa i Productes de la Terra.

De fet la pesca de l’angula al riu Ter, ve de més lluny , alguns diuen que de quan uns valencians van venir a l’Empordà el segle passat. O d’altres expliquen que van ser uns bascos als anys 50. Des llavors cada any d’octubre a març es pesca l’angula de matinada, amb uns estris anomenats bussons. Aquesta angula prové del mar dels Sargassos, quan arriba a les nostres costes després de fer un gran trajecte, sol tenir ja entre dos i tres anys, pesa un gram i mesura uns 5 centímetres.

Alguns cuiners de Pals i rodalies que sovint ens ajuntem per fer algunes Jornades de producte de qualitat que ajudi a distingir i desestacionalitzar el nostre Empordà. Ens hem compromès un any més a celebrar les Jornades de l’Angula del Ter. Ho farem del dia 18 de novembre al dia 18 de desembre, i des dels nostres respectius restaurants oferirem diferents propostes gastronòmiques amb aquest fascinant i exquisit peix blau, l’angula.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios