10.1 C
Pals
Diumenge, 5 juliol 2020

Secrets gastronòmics de l’Empordà

El més llegit

Troben un home mort surant a la cala del Cau de Palafrugell

L'home tindria uns setanta anys, encara no estaria identificat però tindria clars signes d'ofegament després de trobar el cos surant a l'aigua del mar

L’Hospital de Palamós dona d’alta a l’últim pacient Covid

Ja no queda cap pacient COVID positiu ingressat ni a l'Hospital ni a cap residència del Baix Empordà

Palafrugell tindrà 120 places noves d’aparcament a la zona del mercat

L’entrada a l’aparcament està situada davant la plaça de Can Mario i la primera hora serà gratuïta

Begur aposta per no restringir l’accés a la majoria de les platges apel·lant a l’autoresponsabilitat

Només les cales de Sa Tuna i Aiguablava tancaran aquest estiu quan s’omplin i comptaran amb mesures físiques de separació entre usuaris
Iolanda Bustos
Iolanda Bustos
La xef empordanesa Iolanda Bustos és especialista en cuina botànica

 

L’Angula del riu Ter està considerada com una de les menges més exquisides del món.

La pesca totalment artesanal i sostenible, comença ara a la tardor i acaba a finals de febrer.

En Juli Carbó, propietari de la marca Angula del Ter, i només 4 pescadors més, pesquen de forma artesana, sostenible i respectuosa amb el medi ambient a la Gola de Ter, a Torroella de Montgrí, i al rec del Molí de Pals, dins del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

En Juli, fa més de 25 anys que pesca i està adscrit a la Confraria de pescadors de l’Estartit i opera sota l’empara de les marques de qualitat Peix de la Costa i Productes de la Terra.

De fet la pesca de l’angula al riu Ter, ve de més lluny , alguns diuen que de quan uns valencians van venir a l’Empordà el segle passat. O d’altres expliquen que van ser uns bascos als anys 50. Des llavors cada any d’octubre a març es pesca l’angula de matinada, amb uns estris anomenats bussons. Aquesta angula prové del mar dels Sargassos, quan arriba a les nostres costes després de fer un gran trajecte, sol tenir ja entre dos i tres anys, pesa un gram i mesura uns 5 centímetres.

Alguns cuiners de Pals i rodalies que sovint ens ajuntem per fer algunes Jornades de producte de qualitat que ajudi a distingir i desestacionalitzar el nostre Empordà. Ens hem compromès un any més a celebrar les Jornades de l’Angula del Ter. Ho farem del dia 18 de novembre al dia 18 de desembre, i des dels nostres respectius restaurants oferirem diferents propostes gastronòmiques amb aquest fascinant i exquisit peix blau, l’angula.

- Publicitat -
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

No hi haurà cap acte als Festivals de Calonge aquest estiu

El 2020 va començar amb molt d’entusiasme pel que fa als festivals de Calonge, amb una experiència d’anys, un...

Sant Feliu haurà de controlar el nivell sonor d’una empresa de taps de suro

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat una denúncia que un veí de la Ronda de Ponent a presentat contra l’empresa...

Primera Llista – 4 juliol 2020

Et portem el repàs a les cançons que han marcat la setmana amb en Marc Clapés.

‘Hallucinate’ serà el nou senzill de Dua Lipa

Dua Lipa ha anunciat a través de les seves xarxes socials que el proper divendres 10 de juliol reestrenarà ‘Hallucinate’ com a nou single del seu últim disc, “Future Nostalgia”. El setè tema es suma a ‘Don’t Start Now’, ‘Physical’ i ‘Break My Heart’ com a cançons destacades de l’àlbum, que es va estrenar el…

Cap de setmana assolellat. Matí de dissabte amb Tramuntana i torna la calor diumenge

Domini del sol aquest cap de setmana amb un matí de dissabte on l'ambient serà més fresc i bufarà la Tramuntana fins migdia. Diumenge la temperatura màxima tornarà a assolir els 30 ºC

Altres notícies