9 C
Pals
Dilluns, 9 Desembre 2019

Secrets gastronòmics de l’Empordà

El més llegit

Petit incendi en un restaurant de Palafrugell provoca intoxicació de fums a una empleada

L'incendi ha començat a l'armari sota la pica de la barra del restaurant, ha cremat una canonada i ha provocat l'inundació del local

Nova edició de l’Aplec de Santa Llúcia de l’Arboç

Els Amics de Santa Llúcia han recordat l’Arcadi Piferrer un dels principals artífexs de la recuperació de l’Aplec recentment traspassat

La Bisbal encén els llums de Nadal amb el grup bisbalenc Yes! The Music

La Bisbal d'Empordà ja ha encés els llums de Nadal. Aquest cap de setmana s'ha donat el tret de sortida a les festes nadalenques amb la Gran Encesa de Llums de Nadal

Malestar per les inundacions al carrer Marquès de Cruïlles

Veïns i veïnes de la zona afirmen portar "13 anys en aquesta situació" i demanen explicacions al consistori que, segons avança el Diari de Girona, les donarà demà

1.351 atletes de 9 nacionalitats diferents participen en la X Trail Ardenya de Santa Cristina

Un total de 1.351 atletes de 9 nacionalitats diferents han participat avui en les quatre distàncies (50Km, 32Km, 15Km i marxa10Km) de la Trail Ardenya de Santa Cristina d’Aro, que organitza l’Associació Esportiva Matxacuca. Aquesta és la segona vegada, de les 10 edicions de la prova atlètica, en què s’ha superat el miler de participants
Iolanda Bustos
Iolanda Bustos
La xef empordanesa Iolanda Bustos és especialista en cuina botànica

 

L’Angula del riu Ter està considerada com una de les menges més exquisides del món.

La pesca totalment artesanal i sostenible, comença ara a la tardor i acaba a finals de febrer.

En Juli Carbó, propietari de la marca Angula del Ter, i només 4 pescadors més, pesquen de forma artesana, sostenible i respectuosa amb el medi ambient a la Gola de Ter, a Torroella de Montgrí, i al rec del Molí de Pals, dins del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

En Juli, fa més de 25 anys que pesca i està adscrit a la Confraria de pescadors de l’Estartit i opera sota l’empara de les marques de qualitat Peix de la Costa i Productes de la Terra.

De fet la pesca de l’angula al riu Ter, ve de més lluny , alguns diuen que de quan uns valencians van venir a l’Empordà el segle passat. O d’altres expliquen que van ser uns bascos als anys 50. Des llavors cada any d’octubre a març es pesca l’angula de matinada, amb uns estris anomenats bussons. Aquesta angula prové del mar dels Sargassos, quan arriba a les nostres costes després de fer un gran trajecte, sol tenir ja entre dos i tres anys, pesa un gram i mesura uns 5 centímetres.

Alguns cuiners de Pals i rodalies que sovint ens ajuntem per fer algunes Jornades de producte de qualitat que ajudi a distingir i desestacionalitzar el nostre Empordà. Ens hem compromès un any més a celebrar les Jornades de l’Angula del Ter. Ho farem del dia 18 de novembre al dia 18 de desembre, i des dels nostres respectius restaurants oferirem diferents propostes gastronòmiques amb aquest fascinant i exquisit peix blau, l’angula.

Últimes notícies

Petit incendi en un restaurant de Palafrugell provoca intoxicació de fums a una empleada

L'incendi ha començat a l'armari sota la pica de la barra del restaurant, ha cremat una canonada i ha provocat l'inundació del local

Supermatí 09 desembre 2019

Escolta aquí l'informatiu d'aquest dilluns

Parlem del monarca de la Bisbal?

Al seu comentari d'avui, l'Adrià Pujol explica com el conegut com a Monarca de la Bisbal deu viure tranquil a la capital, mentre celebra que les proves d'ADN certifiquin el 99,9% de coincidència amb el rei emèrit.

Matí força assolellat i tarda amb Tramuntana i nuvolades

Matí força assolellat amb tempeartura mínima al voltant dels 4ºC i màximes de fins a 17ºC. A la tarda els núvols guanyaran terreny juntament amb l'increment de la Tramuntana.

A les Portes de Troia – 8 desembre 2019

Nova edició del programa d'història de Ràdio Capital.

Més notícies