17 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

El sector turístic gironí fregarà la plena ocupació per Setmana Santa

Augmenta el nivell de visitants estrangers els mesos abans d’estiu

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els hotels, càmpings, apartaments turístics i cases rurals de la demarcació de Girona fregaran l’ocupació plena en els dies festius de Setmana Santa. El litoral del Baix Empordà i la Selva és on hi haurà ocupacions més elevades, previstes entre el 90 i el 95% entre el Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua.

En una situació similar hi ha la zona d’interior de la Garrotxa i la Selva interior, mentre que la ciutat de Girona, la zona nord de la Costa Brava i el Pirineu gironí tenen reservades el 80% de les places. De tota manera, els empresaris posen de manifest que aquest 2023 han notat un increment important de visitants estrangers durant els mesos previs a la temporada d’estiu, una situació que no es veia des d’abans de la pandèmia.

El sector turístic preveu una “molt bona Setmana Santa” aquest any amb dades d’ocupació que en alguns casos poden fregar el 100%. Així ho explica la presidenta del Gremi d’Empresaris d’Hostaleria i Restauració, Bàrbara Hallé.

De moment, les reserves a la Costa Brava Nord hi haurà ocupacions d’entre el 55 i el 60% entre setmana, però a partir del Divendres Sant es disparen al 80%. En una situació similar hi ha la ciutat de Girona, que entre setmana hi ha un 65% de les places reservades, però els quatre dies festius aquestes xifres pugen fins al 85%.

A la Costa Brava Centre esperen tenir unes ocupacions similars a les de l’any passat. La presidenta del Gremi d’Empresaris d’Hostaleria i Restauració, Bàrbara Hallé, l’any passat ja va ser “excepcional” i aquest 2023 confien en repetir les bones sensacions. Els dies més fluixos seran entre setmana amb un 60% de les places reservades, però de cara als quatre dies de festius es preveu penjar el cartell de complet en diversos establiments.

En la mateixa situació hi ha la Garrotxa i la Selva interior, que preveuen tenir entre el 90 i el 95% de les places plenes els dies festius, mentre que entre setmana les reserves es quedaran per sota del 75%. A la Costa Brava sud, que engloba la zona litoral de la Selva, les previsions se situen també entre el 90 i el 95%, mentre que entre setmana hi haurà entre un 80 i un 85% de places ocupades.

Per contra, en les zones de muntanya passarà factura la mala temporada d’esquí d’aquest any. De fet, les estacions estaran tancades i això fa que entre el dilluns i el dijous hi hagi entre un 40 i un 45% de les places reservedes i a partir del divendres la xifra arribarà al 80%.

En global les xifres gironines situen les ocupacions entre el 85 i el 90%. Això suposa entre un 2,5 i un 5% més que l’any passat. Cal tenir en compte, però que el 2022 encara hi havia restriccions sanitàries vigents en l’aforament dels establiments.

Presència del turisme estranger

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha destacat que al llarg de tot el mes hi haurà un nivell important de visitants anglosaxons i francesos. De fet, Gotanegra ha assegurat que aquest públic permet “obrir els càmpings” durant la Setmana Santa, ja que garanteix una continuïtat de clients durant unes cinc setmanes.

En aquest sentit, Gotanegra ha remarcat la importància que té aquest turisme en el sector gironí, més enllà del “bon cap de setmana” que representaran els deu dies de Setmana Santa.

Es tracta de visitants europeus que aprofiten les seves vacances de primavera per gaudir del bon clima que hi ha a Catalunya. En aquest sentit, la presidenta de l’Associació Turística d’Apartaments (ATA) a les comarques gironines, Esther Torrent, ha recordat que el 40% dels visitants que hi haurà en els propers deu dies són de fora de l’Estat.

Es tracta d’un perfil de visitant sènior que “no havia vingut des que va esclatar la pandèmia” a causa de la vulnerabilitat de la seva franja d’edat davant del virus i també a causa de les restriccions sanitàries que hi havia. Torrent considera que el retorn d’aquest públic és una bona notícia. Així també ho explica Bàrbara Hallé, del Gremi d’Empresaris.

Estades de dues nits

La mitjana d’estada a la demarcació és d’entre dos i tres dies. Això vol dir que la majoria dels turistes faran una o dues nits. La presidenta dels empresaris de la Costa Brava centre, Bàrbara Hallé, ha recordat que “difícilment” els visitants es queden tots els dies festius durant la Setmana Santa.

A més, el perfil de visitant serà majoritàriament turista català, majoritàriament de Barcelona, que té mitjana edat i viatgen en família.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Divendres i cap de setmana amb ambient diürn de ple estiu

Inici de divendres amb alguns bancs de boira tot i que el sol s'acabarà imposant. La temperatura segueix a l'alça amb màximes de més de 30ºC a extenses àrees del Baix Empordà aquest cap de setmana
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -