15.5 C
Divendres, 26 abril 2024

Segona remuntada seguida del Palamós i derrota cruel del Guíxols en temps de descompte

El Torroella, en estat de gràcia, es consolida a la segona posició

Temps de lectura: 3 minuts

Cap de setmana amb diferent sort per als equips de la comarca. Alguns van aconseguir resultats molt positius i d’altres van patir sorprenents derrotes

Una altra remuntada del Palamós

Ja avisàvem a la prèvia del perill que suposava pel Palamós visitar el camp de l’últim classificat. I no ens vam equivocar. Els de Salamero van haver de remuntar un gol inicial del Sant Juan Atletic Montcada al minut 41. Poc va durar l’alegria dels vallesans, que tres minuts van quedar amb 10 i amb penal en contra. El pitxitxi Pepu Soler va transformar el penal que va suposar l’empat. A l’inici de la segona part, Torrenchs va avançar al degà, que va notar la superioritat numèrica. Genís, al 64, va arrodonir el resultat. Però els de Montcada i Reixac no es van donar per vençuts i, ja en temps de descompte, van marcar el definitiu 2 a 3. El Palamós es manté 3r amb 30 punts, a 10 del Vilassar, 2on; i a 11 del Girona C, líder.

Consulta la classificació aquí.

Derrota cruel del Guíxols que va pagar molt car el seu poc encert de cara a porteria

A vegades la sort també és important en el futbol i al partit de diumenge, al Guíxols, la sort es va quedar a casa. Els de Toni Sànchez, després d’un inici de tempteig, es van fer amb el control total del partit, i van tenir ocasions per a endur-se la victòria. Però va ser el Caldes qui es va avançar després d’una pèrdua de pilota amb mig del camp. Pocs minuts després, unes mans molt clares dins de l’àrea van permetre a Sanku empatar de penal el partit. A la segona meitat, els blaugrana es van mostrar molt superiors a un Caldes que començava a notar el desgast del primer temps. Tot i el domini, es mostraven negats davant la porteria, i el gol no acabava d’arribar. A la recta final, l’àrbitre va mostrar la segona groga a Amós per protestar i va deixar el Guíxols amb 10. Tot i això, encara va disposar d’alguna ocasió clara. En temps de descompte, i amb el Guíxols ja bolcat a la desesperada per intentar fer el gol de la victòria, va venir l’estocada final dels locals, que van marcar el definitiu 2 a 1 en un contraatac.

L’empat de l’Escala a casa contra el Quart fan que el Guíxols quedi a només tres punts dels de l’Alt Empordà i del Bescanó, empatats amb 43 punts.

El Vilartagues no va poder amb el Bosc de Tosca i no aconsegueix sortir de la zona de descens. Tot i que Oski va aconseguir igualar el gol inicial dels garrotxins, un contraatac va tornar a avançar el Bosc de Tosca, que es va emportar la victòria per 1 a 2. Els de José Cabrera encaren dos partits complicats, primer Bescanó i després derbi contra el Guíxols, en zona de descens.

El Torroella goleja al Roses i continua segon

Quarta victòria consecutiva de l’equip de David Bonmatí, que està decidit a pujar a segona catalana. Aquesta setmana va ser el torn del Roses, que es va veure superat per l’equip torroellenc. Vilavella va avançar els locals al 28 en l’únic gol, de la primera part. Només començar el segon temps, el Roses va empatar, però el Torroella no es va deixar intimidar, i 9 minuts després, Vilavella tornava a avançar l’equip. Ja al final del partit, Vilavella i Balló van materialitzar el definitiu 4 a 1 que dóna tres punts més que acosten al Torroella al líder Empuriabrava Castelló, que amb un partit menys està només 4 per sobre dels baix empordanesos.

El Begur tampoc es dóna per vençut i lluita per les places d’ascens amb el Torroella. Diumenge va vèncer per la mínima al Borrassà i continua cinquè a només dos punts dels torroellencs.

Altres resultats de Tercera catalana Grup 1:

Portbou 1 – Pals 2

Bisbalenc 3 – Navata 1

Al grup 16, el Palafrugell es retroba amb la victòria després de dues jornades perdent i es consolida a la segona plaça. Els blanc i negres sempre van anar per davant el Quart i es van endur la victòria per 3 a 1. Amb 41 punts, continuen segons a 9 punts del Blanes, líder intractable que aquesta jornada va vèncer a l’Aro per 1 a 3. Amb aquesta derrota els de Pibernat cauen fins a la cinquena posició.

Altres resultats de Tercera catalana Grup 16:

Farners B 4 – Sauleda 1

Sant Antoni 1 – Sporting Vidrerenca 3

Hostalric 3 – Calonge 2

Bernat Puigdollers: “Amb el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024 podem veure com es troba el panorama artístic català”

Aquest dissabte 27 d’abril la Fundació Vila Casas, donarà a conèixer els noms dels guanyadors del Premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024 durant la inauguració de l’exposició de les obres finalistes a Can Mario, Palafrugell. Aquest certamen, que enguany ha canviat de nom per dedicar-lo al difunt Antoni Vila Casas, vol fomentar la creació, reconèixer el talent emergent, valorar el context artístic actual i enfortir el teixit creatiu a Catalunya. Per parlar-nos de l’exposició ens ha visitat al Supermatí un dels membres del jurat, Bernat Puigdollers.