10.5 C
Pals
Dimarts, 9 març 2021

Santa Cristina cedirà equips informàtics a joves en situació de vulnerabilitat

Les cessions van destinades a les unitats de convivència amb joves a partir de 12 anys. L’objectiu és la cessió temporal d’equipaments informàtics amb programari lliure.

El més llegit

La curiosa història del Boreas, un vaixell enfonsat a Palamós

Drogues, Hitler, guerres i submarinisme. Una història de pel·lícula al fons del mar de Palamós.

Estabilitzat l’incendi en una nau industrial a Vall-llobrega

Els bombers treballen aquest dilluns a la nit per apagar un incendi en una nau industrial en un polígon de Vall-llobrega

Dues dones i un home van ser acusades de bruixeria al Baix Empordà

Així ho explica l’Atles de la cacera de bruixes, el web més complet que existeix sobre els judicis per bruixeria celebrats als segles XV-XVIII a Catalunya i Andorra.

Comptadors de persones a les Gavarres per l’increment d’excusionistes al massís

El confinament ha fet que s'incrementés l'afluència i, de retruc, algunes actituds incíviques com la brutícia
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, a través de l’àrea de Joventut, ha engegat un servei de cessió d’equipaments informàtics (portàtils o tauletes), per impulsar l’autonomia digital de joves que es trobin en una situació de vulnerabilitat digital. Les sol·licituds per optar a la cessió es poden presentar a partir d’aquest dilluns 15 de febrer, presencialment (cita prèvia per Whatsapp al telèfon mòbil 606 46 95 84) o per via telemàtica.

privat:-servei-de-cessio-de-dispositius-electronicsLes cessions van destinades a les unitats de convivència amb joves a partir de 12 anys. L’objectiu és la cessió temporal d’equipaments informàtics amb programari lliure. Aquest nou servei es posa en marxa mentre no s’acaba d’implementar a tot el territori el Pla d’educació digital de Catalunya 2020-2023, impulsat pel Departament d’Educació, amb l’objectiu de fer arribar de forma progressiva un ordinador portàtil a tot l’alumnat del segon cicle de secundària i estudis postobligatoris de l’ensenyament públic.

De moment l’àrea de Joventut compta amb un banc de 7 portàtils i 3 tauletes, obtinguts a partir d’una donació econòmica de la Fundació Bancària “La Caixa”. L’àrea no descarta que, més endavant, segons les necessitats d’accés digital al municipi, es redactin bases reguladores amb les respectives convocatòries per a la concessió de les cessions. En aquest cas també s’intentaria ampliar el banc de dispositius a través d’altres donacions d’empreses, entitats o la ciutadania.

La cessió de l’equip informàtic tindrà en compte criteris econòmics i es valorarà que la unitat de convivència tingui membres en escolarització obligatòria o en formacions reglades no obligatòries com batxillerat, cicles formatius, escola d’adults o que cursi graus universitaris; que siguin famílies monoparentals; que tinguin un grau discapacitat d’entre el 25 i el 74%; o que un o diversos membres de la unitat de convivència estiguin inscrits al SOC com a demandants d’ocupació no ocupats.

Cada dispositiu estarà relacionat amb el/la jove en concret fins a la fi del curs escolar. Passat aquest període, l’àrea de Joventut podrà ampliar la cessió durant l’estiu si se’n justifica l’ús lectiu o acadèmic.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Estabilitzat l’incendi en una nau industrial a Vall-llobrega

Els bombers treballen aquest dilluns a la nit per apagar un incendi en una nau industrial en un polígon de Vall-llobrega

Altres notícies