24.1 C
Pals
Dimarts, 29 setembre 2020

Si fa fred… caliu humà

Aquest hivern el fred ens està visitant de manera esbojarrada, inclús a vegades, una mica per la força, quan un dia apareix cridant fort i un altre, quan decideixes sortir al carrer tapada fins els ulls, amb bufanda, guants i un d’aquells abrics tèrmics, que més que un abric, sembla un sac de dormir, opta per només xiuxiuar-te a l’orella. Però a l’Empordà sabem el que és el fred, i sempre trobem alguna opció per combatre’l sense que ens afecti massa. El més important: sabem com transmetre caliu humà als que venen a gaudir de la nostra terra perquè no es quedin gelats.

Cada racó, cada lloc, desprèn una mica d’aquesta calor especial, la de veritat, la que escalfa, a part del cos, l’ànima, i que ara s’agraeix, potser, més que mai. Un d’aquests racons és Can Segura, un petit gran negoci familiar, situat a la vora de l’Ajuntament, molt a prop del mar, a Sant Feliu de Guíxols on, a part de menjar el millor brou de tota la ciutat, et fan sentir sempre com a casa, perquè la suma dels petits detalls fan, que qualsevol dia, entre setmana o no, sigui una festa de qualitat i de saber estar.

L’indret, que ha patit canvis des de que el vaig conèixer fa ja uns anys, segueix conservant aquell encant que li dona una direcció plena de paraules amables, plena de somriures que et reben només arribar i et conviden a prendre possessió de la millor de les taules per gaudir d’un àpat casolà i fet amb tota l’afectuositat que desprenen aquells plats que ben bé els podia haver elaborat l’àvia. Una xemeneia, uns salons pintats amb blau mar i blanc sal, unes xarxes de pesca engalanades amb estrelles, i si vols, unes boniques habitacions coquetones emmarquen una postal que no et pots perdre. El menjar? Molt important. El millor? Les persones que te’l serveixen.

Ja ho saps. No has de passar fred. El caliu humà t’espera.

 

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]

Més àudios