11.6 C
Pals
Divendres, 8 desembre 2023
- Publicitat -

Sílvia Paneque: “És important que les administracions arribin a un acord per preservar Ràdio Liberty i el seu entorn”

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Sílvia Paneque: "És important que les administracions arribin a un acord per preservar Ràdio Liberty i el seu entorn"
/

La Comissió d’Acció Climàtica va aprovar fa una setmana preservar Ràdio Liberty i convertir aquest espai en un memorial sobre la Guerra Freda. Aquesta resolució, presentada pel Partit Socialista de Catalunya, es va aprovar amb quinze vots a favor i un en contra. Per ampliar la informació sobre aquesta resolució ens va visitar al Supermatí la diputada del PSC que va impulsar la resolució, Sílvia Paneque.

Aquesta resolució, tal com explica la diputada, volia generar un punt d’acord entre el Ministeri, la Generalitat i l’ens local per crear un avantprojecte per protegir els tres elements que hi ha a la zona: les restes romanes, Ràdio Liberty i l’entorn natural de Pals. Sílvia Paneque explica que ja feia temps que la zona de Ràdio Liberty s’havia de protegir i crear un avantprojecte.

Sílvia Paneque reconeix que s’han oblidat espais com Ràdio Liberty. Per això, creu que és necessari recuperar i tenir aquest espai de memòria històrica sobre la Guerra Freda, “ara més que mai”. Tot i això, explica que s’ha de veure quines són les contruccions que es poden mantenir tenint en compte el medi natural que acull Ràdio Liberty. Cal recordar també, que a la zona hi ha restes arqueològiques que també s’han de preservar. Per això, és rellevant aquest acord entre el Ministeri, la Generalitat i el Consistori.

La diputada afirma que no s’ha limitat temporalment la creació d’aquest avantprojecte perquè es pugui arribar a un acord satisfactori pels tres actors. Tot i això, explica que seria ideal que l’avantprojecte es creés durant el primer trimestre del 2023, abans de les eleccions municipals del maig de 2023. Sílvia Paneque també parla del finançament d’aquest projecte.

Les emissions de Ràdio Liberty van cessar l’any 2004 i són 18 anys de destrossa i malmenament de l’espai. Tal com reconeix la diputada, l’estat de degradació actual és deplorable.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios