9.3 C
Pals
Dimarts, 31 gener 2023
- Publicitat -

S’implementa un nou model de treball pediàtric que millorarà l’atenció mèdica dels infants als Centres d’Atenció Primària del Baix Empordà

La nova forma de treballar i organització dels equips suposa un canvi quantitatiu, ja que els equips pediàtrics es reforçaran amb tres infermeres més. I qualitatiu en l’atenció mèdica que els equips presten als infants, tant en les revisions pediàtriques com en el seguiment del Programa del nen sa

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els recursos dels equips pediàtrics de les àrees bàsiques de salut de Palafrugell, Palamós, Torroella de Montgrí i La Bisbal d’Empordà s’incrementaran de manera progressiva a partir d’aquest mes de març.

En aquest context, també s’implementarà un nou model de treball que permetrà al pediatre disposar de més temps per al seguiment dels casos complexos i diagnòstic precoç de trastorns alimentaris, de desenvolupament, de conducta o psicològics de l’infant. Funcionarà mitjançant la redistribució de les tasques que l’equip de pediatria ha establert, per a les visites de revisió i seguiments dels infants sans, decidint quin professional és l’idoni per a cada visita en funció de l’edat, de les activitats preventives i de promoció de la salut que cal fer en cada moment.

Els equips pediàtrics s’han preparat per al canvi i durant un any han revisat conjuntament els protocols d’exploració pediàtrica i el personal d’infermeria ha fet formació teòrica i també pràctica. L’equip està format per pediatres, infermeres pediàtriques i personal administratiu que gestiona les agendes de pediatria.

Aquest nou model s’inicia a partir d’aquesta setmana al CAP de Palafrugell i també als consultoris de Pals i Begur. Està previst que s’implanti de manera progressiva a les altres àrees bàsiques de salut (ABS) durant aquest 2020 i 2021.

La nova forma de treballar i organització dels equips suposa un canvi quantitatiu, ja que els equips pediàtrics de les 4 ABS es reforçaran amb tres infermeres pediàtriques més. A més, també suposarà un canvi qualitatiu en l’atenció mèdica que els equips presten als infants, tant en les revisions pediàtriques com en el seguiment del Programa del nen sa, que té per objectius: facilitar uns hàbits i unes actituds de salut positius en els infants, detectar precoçment els problemes de salut infantil, facilitar el seu seguiment i la seva derivació a l’hospital o altres centres i especialistes, si és necessari.

Aquest model organitzatiu ja ha estat implantat en alguns centres de Catalunya, i funciona amb èxit. Ara els equips pediàtrics del Baix Empordà seran els primers a implementar-ho a la província de Girona.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La palamosina Victòria Dispès Martinench celebra 100 anys

Ahir dilluns 30 de gener, la palamosina Victòria Dispès Martinench, va celebrar el seu aniversari, arribant a la destacada...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -