9.6 C
Pals
Dissabte, 1 abril 2023
- Publicitat -

Simposi del sòl no urbanitzable

Carles Sanjosé
Carles Sanjosé
Músic i arquitecte
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Aquests dies el Col·legi d’arquitectes de Girona està realitzant un Simposi sobre el sòl no urbanitzable. S’hi analitza, des del punt de vista territorial, el passat, el present i sobretot el futur del sòl no urbanitzable.
S’han organitzat 3 jornades, una a Figueres, una altra a Olot, i la que es farà demà mateix a Girona.
En aquestes jornades hi ha diversos ponents que presenten les seves reflexions o projectes en relació al sòl rústic. Tant s’hi pot exposar un estudi sobre projectes artístics situats en antigues colònies textils, com un projecte col•laboratiu d’Hortes urbanes a Caldes de Montbui, com també una explicació simple i austera de la normativa urbanística existent.

És un debat complex però molt interessant perquè en la societat que estem construït que cada dia està més connectada, tant físicament amb la xarxa de comunicacions, com virtualment gràcies a la connexió amb banda ampla a través d’internet, el sòl rural pot deixar de ser aquell espai de passeig on només hi treballen els pagesos de tota la vida, per passar a ser un espai molt més connectat a l’activitat humana i més viu econòmicament.Es justament aquesta perspectiva positiva de millora econòmica, junt amb la necessitat de preservar el medi natural, el que el fa un debat interessant i necessari.

Si regulem amb molta duresa per preservar el paisatge no deixarem que s’hi desenvolupi activitat econòmica, una activitat que justament pot ajudar a preservar-lo. Però si no es regula prou, sempre hi ha la por que un projecte inadequat faci malbé aquest paisatge, o pitjor encara, que el contamini.

Per tant, tot i ser un debat que fa poc soroll, i que és un tema difícil d’entrar-hi, ja ho reconec, no deixa de ser important. En un país tant poblat i actiu com Catalunya, i en una comarca com l’Empordà, l’equilibri entre el sòl urbà i el sòl rural, entre l’activitat econòmica i la preservació medi natural és i serà un dels reptes que tindrem tots plegats.

Simposi del sòl no urbanitzable, www.simposisnu.com, busqueu-lo!

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -