24.6 C
Pals
Divendres, 17 setembre 2021
- Publicitat -

Sobre els pisos ocupats i les màfies

Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Avui serà el quart dia seguit que parlem de pisos ocupats i la xacra de la pobresa energètica. Ahir en parlàvem amb la regidora de La Bisbal dedicada al tema i li plantejàvem una qüestió que ella va confirmar i que poques hores després vam veure reflectic a telenoticies, en la seva versió palafrugellenca: Les màfies de les ocupacions.

Estem parlant de gent, que controla pisos, normalment propietat d’entirtats bancàries i que s’fereix a persones sense sostre per obrir-los la porta forçant-la, per tal que el pis pugui ser ocupat. Dins el pack, hi entra també el subministrament de serveis d’aigua i llum, per la via de la connexió fraudulenta a la xarxa i tot plegat per un preu mòdic que oscil·la entre els 300 i els 500€. És a dir, vostè desgraciat que no té sostre, pagui’m a mi, delinqüent que faig negoci amb la seva misèria i jo li obro les portes d’una casa que no sé ni de qui és.

Tot plegat és un cúmul d’il·legalitats i el que és pitjor, d’immoralitats. D’entrada, ocupació il3legal d’un habitatge que té un propietari. Però també la comercialització del servei de forçar una porta d’accés a cometre una irregularitat. Punxar els subministraments i tot plegat, sense cap tipus de garantia, seguretat jurídica o tramitació administrativa.

Estic 100% a favor que ningú s’ha de quedar al carrer. 1000% d’acord que les entitats bancàries han de ser obligades a facilitar els habitatges buits per a lloguer social i 10.000% a favor, que ningú s’ha de quedar sense subministraments bàsics. Ara bé, això no pot afavorir l’aparició de màfies (perquè són màfies) que no només es lucren amb les propietats i els serveis que no els hi són propis, sinó que ho fan aprofitant-se de la misèria de les víctimes de tot plegat.

En aquest punt, cal exigir que es garanteixi sostre a tothom, però cal perseguir amb tota la duresa els mafiosos que se n’aprofiten, encara que això contravingui el primer principi. Si no, correm el risc que el marc jurídic amb el qual ens regim tots plegats, salti pels aires i això, no pot ser bo per ningú més, que pels mafiosos que ho perpetren.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Quants alumnes i docents hi ha confinats a les escoles del Baix Empordà?

L'Escola Guillem de Montgrí té un grup confinat: 24 alumnes i 1 docent, després que es detectessin 4 alumnes positius
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -