10.7 C
Pals
Dimecres, 14 abril 2021
- Publicitat -

SOS Aiguafreda porta la Pedrera de S’Antiga de Sa Riera al Jutjat Contenciós

Els ecologistes porten la urbanització de Pedrera de S'Antiga a Sa Riera al jutjat contenciós de Girona per sol·licitar la immediata paralització de les obres

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El Jutjat Contenciós número 1 de Girona admet a tràmit el Recurs Contenciós interposat per Ecologistes en Acció i la plataforma SOS Aiguafreda – Salvem la Costa de Begur contra la llicència d’obres al sector de la Pedrera de s’Antiga. Un espai entre la platja de Sa Riera i la Cala d’Aiguafreda al municipi begurenc.

En aquesta denúncia, a banda de sol·licitar al Jutjat Contenciós la immediata paralització de les obres i la íntegra restauració de l’espai, també s’impugna indirectament el Pla d’ordenació urbanística Municipal de Begur de 2003 i el Pla Parcial urbanístic del sector S-28 “Pedrera de s’Antiga” de 2013. Entre els motius d’aquesta impugnació, com han anunciat els ecologistes, consten el d’haver atorgat il·legalment la classificació de sòl urbanitzable a uns terrenys de naturalesa forestal, amb importants valors naturals i paisatgístics, que estaven afectats pel deure de restauració i que, entre d’altres aspectes, presentaven pendents superiors al 20%, de manera que s’haurien d’haver classificat com a sòl no urbanitzable.Tal i com obliga la llei d’urbanisme de Catalunya vigent des del 2004, any a partir del qual està prohibit construir en terrenys amb pendents superiors al 20%.

Per una altra banda, les entitats ecologistes també denuncien la concessió d’un tracte singular i de favor per part de l’Ajuntament de Begur a l’empresa promotora en permetre requalificar com a sòl urbanitzable aquests terrenys, mitjançant la signatura d’un conveni urbanístic que les entitats consideren il·legal i que va tenir lloc al marge de l’interès públic. Una requalificació que a més es va dur a terme malgrat l’existència d’un informe del 2003 del Departament de Medi Ambient de la Delegació Territorial a Girona que ho desaconsellava, per tractar-se d’una zona de naturalesa forestal.

La pedrera va estar en marxa entre 1972 fins l’any 2002. Des d’aleshores ha estat aturada fins que en els últims mesos, s’ha donat pas a una nova urbanització en la que s’estan construint 5 habitatges (la primera fase de 24 habitatges previstos) amb, tal com ha defensat SOS Aiguafreda “un enorme impacte visual i paisatgístic” a kilòmetres de distància.

Al març de 2018, l’Ajuntament de Begur va atorgar la llicència d’obres a la Pedrera de s’Antiga, tot i que encara s’estava pendent de l’aprovació del Projecte d’Urbanització. Aquesta llum verda però va arribar el 10 de desembre, dies abans de l’anunci de la primera moratòria urbanística de la Generalitat de Catalunya. Tot i estar inclosa en la prohibició de construir, al ja tenir la llicència d’obres, el promotor ha seguit el procés de construcció.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

The Black Keys anuncien el seu nou disc “Delta Kream”

The Black Keys han donat una alegria els seus seguidors amb l’anunci de la publicació d’un nou disc “Delta Kream” que serà un homenatge a la música que ha influenciat al grup al llarg de la vida. El disc estarà disponible en format físic i en digital el dia 14 de maig i presentarà versions…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -