17.6 C
Pals
Diumenge, Setembre 22, 2019
  • Notícies

SOS Costa Brava denuncia el creixement del nou POUM de Santa Cristina d’Aro

L'entitat ecologista SOS Costa Brava ha presentat al·legacions a l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro per l'avenç del POUM que es vol portar a terme, denuncien que s'hauria de construir de manera sostenible

El més llegit

Incidències i actes suspesos al Baix Empordà per les fortes tempestes

Consulta la recopilació de dades, incidències i actes suspesos a causa de les tempestes d'aquest dissabte.

🔴VIDEOS: imatges dels impressionants aiguats arreu de l’Empordà

Imatges de les inundacions ocasionades pels aiguats d'aquest dissabte al Baix Empordà

Mor ofegat pels aiguats un home en uns baixos d’un local a Platja d’Aro

La víctima, que dormia al local amb el permís del propietari, ha quedat atrapat per l'aigua

El delegat del Govern de la Generalitat a Girona visita Santa Cristina d’Aro

El delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, va realitzar ahir a la tarda una visita institucional al municipi de Santa Cristina d’Aro, essent rebut per l’alcaldessa, Lourdes Fuentes, i els tinents d’alcalde Josep Xifra i Jaume Quintana

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

La Plataforma ecologista SOS Costa Brava ha fet pública la denúncia contra el POUM de Santa Cristina d’Aro. Segons l’entitat, aquesta nova planificació urbanística demostra un creixement que no està relacionat amb la demanda real al municipi del Baix Empordà.

L’entitat ha denunciat que les tres opcions que té l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro per escollir no són les millors propostes. La primera, de fet, va ser suspès parcialment pel TSJC i es va aprovar el 2008. Aquesta planificació preveia fins a 7.125 habitatges nous que quedaven repartits entre 662 hectàrees de sòl urbà i 189 hectàrees més en sòl urbanitzable.

De les altres dues opcions que té l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, SOS Costa Brava segueix considerant que són desproporcionals. De fet, l’avenç de POUM té previst construir 5.400 i 6.500 habitatges, en amdós casos. Seguint aquesta tendència es quadruplicarien els habitants del municipi, actualment són només 5.100.

Eduard de Ribot, advocat de l’entitat SOS Costa Brava, ha defensat la posició de la plataforma explicant que consideren que l’avenç del POUM té un creixement desproporcional. Des de la plataforma ecologista s’ha assegurat que no es correspon amb ètiques sostenibles.

 

Zona on s'ha de construir segons el nou POUM de Santa Cristina d'Aro | Imatge de SOS Costa Brava
Zona on s’ha de construir segons el nou POUM de Santa Cristina d’Aro | Imatge de SOS Costa Brava

Pels ecologistes l’increment dels habitatges a Santa Cristina d’Aro no hauria de ser superior al 20%. Eduard de Ribot ha defensat que aquestes construccions s’han de fer lligades al nucli actual del municipi, però sempre amb criteris sostenibles. Un dels casos més recalcats per l’entitat és el sector urbanitzable, SUD 13 Sector Riera dels Molinets.

Aquest espai té 64,22 hectàrees al sud-est del municipi i SOS Costa Brava ha assegurat que es troba en una zona inundable. De fet, allà hi ha previst la construcció de 211 habitatges, un hotel de 5.500 m² i un aparthotel de 1.800 m². Les obres es complementaran amb equipaments addicionals i un camp de golf.

Ara per ara no hi ha cap construcció perquè el 2014 va acabar el termini per urbanitzar-se i encara segueix desert. De fet, l’entitat ecologista esperen que es desclassifiqui l’espai o que es redueixi el projecte constructiu.

L’última paraula serà de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro que a l’agost va aprovar el POUM municipal. També s’ha demanat un Pla Especial per a preservar la Vall de Solius i una nova normativa en edificacions ramaderes i granges per evitar contaminacions.

Últimes notícies

Mor ofegat pels aiguats un home en uns baixos d’un local a Platja d’Aro

La víctima, que dormia al local amb el permís del propietari, ha quedat atrapat per l'aigua

Denuncien a l’Audiència Nacional a Carles Ventura (CUP) per “amenaces”

L'acusen de "legitimar el terrorisme" fruit d'un tuit, posteriorment esborrat, on Ventura els deia "a mirar sota el cotxe"
audio

La Llista – 21 setembre 2019

Si t'has perdut La Llista de Capital ja pots tornar-la a escoltar! Avui hem estrenat 5 novetats i Ed Sheeran ha tingut una bona notícia!
audio

Factoria d’estiu – 21 setembre 2019

Darrera edició estiuenca del Factoria amb l'Àlex Mata! Avui hem tornat a sortir al carrer a preguntar a la gent per la seva cançó estiuenca.
audio

Cocodril Club – 21 setembre 2019

Ja pots recuperar el Cocodril Club d'aquesta setmana! El programa revival de l'Albert Malla, un clàssic de Ràdio Capital.

Més notícies