10.1 C
Pals
Diumenge, 31 maig 2020

SOS Costa Brava denuncia el creixement del nou POUM de Santa Cristina d’Aro

L'entitat ecologista SOS Costa Brava ha presentat al·legacions a l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro per l'avenç del POUM que es vol portar a terme, denuncien que s'hauria de construir de manera sostenible

El més llegit

Palafrugell crearà una aplicació per controlar l’afluència a les platges de Calella, Llafranc i Tamariu

El consistori establirà tres nivells per les platges: verd (s'hi pot accedir sense problemes), groc (afluència mitjana) i vermell (platja tancada)

No hi haurà càmera de control al barri vell de Palamós aquest estiu

L’Ajuntament ha decidit ajornar fins a la tardor la posada en marxa del nou sistema de control del trànsit...

[VÍDEO] Veuen el segon animal més gran del món a quatre milles de Llafranc

El rorqual comú és el segon animal més gran del món després de la balena blava, pot arribar a mesurar uns 20 metres de longitud i s'acostuma a veure a la primavera i a la tardor

El Baix Empordà, a la fase 2 a partir del dilluns

Entre les diverses activitats permeses hi ha la de banyar-se a les platges gironines com també obrir l'interior dels restaurants però amb un 40% d'aforament

La Plataforma ecologista SOS Costa Brava ha fet pública la denúncia contra el POUM de Santa Cristina d’Aro. Segons l’entitat, aquesta nova planificació urbanística demostra un creixement que no està relacionat amb la demanda real al municipi del Baix Empordà.

L’entitat ha denunciat que les tres opcions que té l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro per escollir no són les millors propostes. La primera, de fet, va ser suspès parcialment pel TSJC i es va aprovar el 2008. Aquesta planificació preveia fins a 7.125 habitatges nous que quedaven repartits entre 662 hectàrees de sòl urbà i 189 hectàrees més en sòl urbanitzable.

De les altres dues opcions que té l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, SOS Costa Brava segueix considerant que són desproporcionals. De fet, l’avenç de POUM té previst construir 5.400 i 6.500 habitatges, en amdós casos. Seguint aquesta tendència es quadruplicarien els habitants del municipi, actualment són només 5.100.

Eduard de Ribot, advocat de l’entitat SOS Costa Brava, ha defensat la posició de la plataforma explicant que consideren que l’avenç del POUM té un creixement desproporcional. Des de la plataforma ecologista s’ha assegurat que no es correspon amb ètiques sostenibles.

 

Zona on s'ha de construir segons el nou POUM de Santa Cristina d'Aro | Imatge de SOS Costa Brava
Zona on s’ha de construir segons el nou POUM de Santa Cristina d’Aro | Imatge de SOS Costa Brava

Pels ecologistes l’increment dels habitatges a Santa Cristina d’Aro no hauria de ser superior al 20%. Eduard de Ribot ha defensat que aquestes construccions s’han de fer lligades al nucli actual del municipi, però sempre amb criteris sostenibles. Un dels casos més recalcats per l’entitat és el sector urbanitzable, SUD 13 Sector Riera dels Molinets.

Aquest espai té 64,22 hectàrees al sud-est del municipi i SOS Costa Brava ha assegurat que es troba en una zona inundable. De fet, allà hi ha previst la construcció de 211 habitatges, un hotel de 5.500 m² i un aparthotel de 1.800 m². Les obres es complementaran amb equipaments addicionals i un camp de golf.

Ara per ara no hi ha cap construcció perquè el 2014 va acabar el termini per urbanitzar-se i encara segueix desert. De fet, l’entitat ecologista esperen que es desclassifiqui l’espai o que es redueixi el projecte constructiu.

L’última paraula serà de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro que a l’agost va aprovar el POUM municipal. També s’ha demanat un Pla Especial per a preservar la Vall de Solius i una nova normativa en edificacions ramaderes i granges per evitar contaminacions.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Detenen un home al Baix Empordà per cultivar 21 plantes de marihuana

La investigació va començar quan els Mossos van trobar una casa a Bellcaire d'Empordà on feia molta olor de marihuana i se sentien uns ventiladors

Ràdio Capital celebra un històric Carroussel Costa Brava de Palafrugell

Aquest diumenge a la tarda, Ràdio Capital emetrà a les xarxes socials vídeos de les primeres edicions del Carroussel Costa Brava de Palafrugell, en col·laboració amb l'Associació de Colles de les Festes de Primavera

[VÍDEO] Veuen el segon animal més gran del món a quatre milles de Llafranc

El rorqual comú és el segon animal més gran del món després de la balena blava, pot arribar a mesurar uns 20 metres de longitud i s'acostuma a veure a la primavera i a la tardor

El pla de xoc de Calonge i Sant Antoni contra la COVID-19 segueix sense aprovar-se

L'equip de govern de Calonge (ERC i Avancem) sí que va aconseguir aprovar l'ampliació de les terrasses i la bonificació de la taxa d'ocupació, però Junts, PSC, Republicans i PP van votar en contra d'altres mesures per ser "insuficients" i per la "irresponsabilitat de l'Executiu"

Aprovat per unanimitat un pla de recuperació que supera el milió d’euros a Sant Feliu de Guíxols

El Pla orienta les accions de treball a tres grans àmbits, el teixit social, el teixit econòmic i el teixit associatiu

Altres notícies