23.5 C
Pals
Dissabte, 13 juliol 2024
- Publicitat -

SOS Costa Brava denuncia que moltes embarcacions d’esbarjo incompleixen la normativa a l’espai de Cap Roig-Castell

L'entitat demana més vigilància al litoral gironí en aquestes zones dedicades a banyistes i en la circulació d'aquest tipus d'embarcacions

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

SOS Costa Brava denuncia la presència d’embarcacions d’esbarjo fondejant en zones destinades als banyistes, especialment a la zona de Cap Roig a Calella de Palafrugell. L’entitat adverteix que algunes cales amb espais delimitats i senyalitzats per als usuaris de la platja estan ocupades per embarcacions, la qual cosa representa un perill. A més, recorden que, segons la normativa, allà on no hi ha senyalització, no es pot fondejar a menys de 200 metres en cales i 50 metres a la resta del litoral. Per aquest motiu, SOS Costa Brava critica la deixadesa de les administracions i reclama més vigilància per garantir la seguretat dels banyistes.

Des de l’entitat ecologista assenyalen que, tot i que algunes embarcacions respecten la normativa, “una gran majoria, ja sigui per ignorància o incivisme”, naveguen i fondegen en zones de bany no senyalitzades. SOS Costa Brava lamenta que algunes cales s’estan convertint en “autèntics ports” i alerta que aquesta situació posa en risc la seguretat de les persones i dificulta activitats aquàtiques com el pàdel surf, el caiac, l’snorkel, el busseig i la natació.

A banda d’incrementar la vigilància, l’entitat també reclama la instal·lació de boies de fondeig ecològiques fora dels límits de les zones de bany. Finalment, SOS Costa Brava demana la col·laboració ciutadana per denunciar l’ocupació de les zones de bany per part d’embarcacions recreatives a motor i altres actes incívics, animant la gent a fotografiar, gravar i denunciar aquestes infraccions al 112.

Amb aquestes mesures, l’entitat pretén fomentar la participació ciutadana en la conservació i protecció del litoral, un espai de gran valor social que es troba fràgil a causa de la intensa activitat humana.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

De Constantinoble al pa amb tomàquet

El Pol Lloberas ens porta cada cap de setmana un dòmino històric, un “efecte papallona” que relaciona dos esdeveniments...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -